В Україні рекордно піднявся в ціні популярний овоч: яка його нова вартість

Експерти констатують, що основна причина, через яку білокачанна капуста піднялася в ціні - це те, що на неї зріс попит.

Жодна господиня не обійдеться без капусти, коли треба приготувати борщ. А капуста продовжує підійматися в ціні та тому вартість “борщового набору” також збільшується. Що буде далі із популярним овочем? Які прогнози роблять експерти? І як вплине експорт та імпорт капусти в нашій країні? На ці запитання ви знайдете відповіді у цій статті.

У нашій країні стрімко зростає вартість овочів. У тому числі збільшилася ціна на білокачанну капусту. Та за останні 7 днів її вартість збільшилась у 1,5 раза. На даний час капуста в нашій країні коштує в середньому 15-17 грн. за 1 кг.

Експерти констатують, що основна причина, через яку білокачанна капуста піднялася в ціні – це те, що на неї зріс попит. Він торкнеться не лише внутрішнього ринку, а й експорту. Цей сезон ознаменувався тим, що значно скоротилися майдани під капусту.

Капуста

Олександр Хорев, який є керівником проєкту “АПК-Інформ: овочі та фрукти”, констатує, що мешканцям нашої країни не потрібно чекати на зменшення ціни на капусту до кінця сезону. Імпортна продукція, завезена в Україну, не зніме напругу цін на капусту. Зараз головні постачальники капусти закривають нестачу пропозиції білокачанної капусти одночасно в Україні та РФ, де є відчутний дефіцит пропозиції.

Якщо порівняти вартість білокачанної капусти у січні 2022 року з січнем 2021 року, то минулого року ціна капусти була у сім разів нижчою.
Бачачи таку ситуацію на ринку овочів, частина виробників призупинила реалізацію білокачанної капусти. Вони сподіваються, що її вартість підніметься ще вищою, ніж зараз.

Для інформації: сьогодні у нашій країні сильно піднялася в ціні гречка. Так, протягом 30 днів ціна на гречану крупу в Україні підвищилася більше ніж на 8 грн.