Тест на уважність: знайдіть за 30 секунд симпатичного котика на кухні

Знайшли симпатичного котика на кухні? Якщо ні, то на малюнку нижче ви його побачите. Гарного вам настрою та міцного здоров'я!

Коти можуть відпочивати будь-де і їм скрізь зручно, незалежно це спальня або кухня. Аби було затишно та тепло. Знайдіть такого котика на кухні. А для збільшення уважності вам буде корисна інформація нижче.
Спостерігайте за своїм оточенням

Насичене життя, соціальні мережі та наша зростаюча залежність від технологій означають, що нам важко зберігати концентрацію. Відновіть концентрацію, приділяючи більше уваги тому, що відбувається довкола вас прямо зараз.

Для цього вам також не потрібно медитувати. Ви можете практикувати його на роботі, в дорозі чи вдома. Подивіться на людей поруч із вами (якщо це культурно прийнятно). Насправді відчуйте землю та відчуття своїх ніг на ній. Які предмети знаходяться довкола вас? Які звуки ви чуєте? Які запахи трапляються?

Уповільнити

Зосередьтеся на виконанні одного завдання за раз у міру своїх можливостей. Темп і вимоги роботи можуть порушувати нашу увагу і змушувати нас відчувати себе надмірно квапливими або перевантаженими, що може знизити якість нашої роботи.

Якщо ви все ще відволікаєтеся, не почувайтеся винним. Натомість просто помітьте відволікання і м’яко поверніть свою увагу до поточного завдання.

Зверніть увагу на рутинні завдання

Ще один спосіб культивувати уважність у своєму житті – це по-новому поглянути на те, що ви зазвичай робите. Наприклад: заповнювати документи, мити посуд чи згрібати листя.

Просто зверніть увагу на деталі завдання. Наприклад, помацайте папір між пальцями, відчуйте відчуття теплої води на долонях або прислухайтеся до звуків шелесту листя.

Це не дозволить вашому розуму відволікатися на інші тривоги чи занепокоєння. Намагайтеся зосередити свій розум таким чином хоча б на п’ять хвилин. Можливо, ви виявите, що вам більше подобається це заняття, і ви можете почуватися позитивніше, коли закінчите його.

Знайшли симпатичного котика на кухні? Якщо ні, то на малюнку нижче ви його побачите. Гарного вам настрою та міцного здоров’я!

Кіт обведений лінією