Домашні квіти без хімії: чи це реально?

Багато любителів домашніх квітів купують у магазинах дорогі добрива для підживлення. Деякі господині запитують: "Чи можна обійтися від магазинних добрив і підгодовувати квіти з підручних засобів?"

Гарні домашні квіти на підвіконні та в кімнатах прикрашають інтер’єр та підіймають настрій. Вони тішать око і їхній запах заспокоює. Різноманітність кольором, які вирощують у домашніх умовах вражає. Кожен може вибрати свою улюблену квітку і розводити її. Однак робити це потрібно правильно, щоб квіти не загинули на вікні.

Є багато нюансів, які впливають на колір листя, час цвітіння та навіть запах. Деякі квіти можна розводити в домашніх умовах, інші не рекомендуються. Бо їхній сильний запах може впливати на людину і домашніх тварин.

Потрібно знати кілька умов, за яких квіти у вас вдома будуть чудово рости та цвісти. Звичайно потрібно знати яка квітка потребує сонця, а якої ні. Потрібно розуміти, що на протягу квіти не рекомендується ставити. Також необхідні певні навички та знання про те, як підгодовувати домашні квіти.

Домашні квіти

Багато любителів домашніх квітів купують у магазинах дорогі добрива для підживлення. Деякі господині запитують: “Чи можна обійтися від магазинних добрив і підгодовувати квіти з підручних засобів?”

На це питання є позитивна відповідь. Так, виявляється, можливо! У цій статті наводиться кілька простих та дешевих способів, за допомогою яких можна підгодовувати квіти. І вони у вас завжди мають чудовий вигляд. Для цього немає потреби витрачати багато грошей. У багатьох це є на вашій кухні.

Підживлення цукром

Її проводять один раз на тиждень.
На поверхню землі перед поливом рівномірно розсипають 1 чайну ложечку цукру. Або у склянці води розводять 2 чайні ложки цукру. Таке підживлення проводять раз на тиждень.
З глюкози, отриманої після розпаду цукру утворюються складні органічні молекули: крохмаль, целюлоза, ліпіди, білки, нуклеїнові кислоти, які є будівельним матеріалом для тіла рослин.
Також, глюкоза є джерелом енергії у всіх процесах життєдіяльності рослин, тобто при побудові тканин, поглинанні живильних елементів із ґрунту, диханні.

Зубний порошок та зубна паста

Ці натуральні засоби прийдуть на допомогу кімнатним рослинам у холодну пору року. Від протягів, поливу холодною водою виникають проблеми з кореневою системою, через які кімнатні рослини стоять з пониклими листочками.
2 столові ложки зубного порошку + 1 столова ложка мідного купоросу + 2 столові ложки деревної золи ретельно розмішуємо в половині склянки води. Зола добре живить кореневу систему. Далі потрібно відсунути землю у корінця і змочити стеблиною цим розчином. Після цього рослину слід переставити в сухе місце і тиждень не поливати.
Підживлення зубною пастою найбільш поживне для квітучих рослин. Кислий ґрунт кімнатним квітам не до смаку, тому було б добре підгодувати їх розчином зубної пасти. Його готують так: третину тюбика зубної пасти добре розмішують у 1 літрі теплої води (22 градуси). Кальцій, що поступив у ґрунт, дасть харчування корінням.

Картопляний відвар

Охолодженим картопляним відваром можна поливати кімнатні рослини.
У рослинах крохмаль виконує запасну функцію, підживлює їх енергією в несприятливий період. Він накопичується в бульбах, цибулинах, насінні, тобто в органах, які відповідають за розмноження рослин.