Тест – головоломка №14-З: перекладіть лише 1 сірник, щоб вийшла вірна рівність

Знайшли розв'язання задачі? Якщо ні, то на малюнку нижче ви його побачите. Міцного вам здоров'я та удачі!

Головоломки відволікають та тренують ваш мозок. Це як би ви даєте мозку позайматися фізкультурою. Вони також покращують вашу уважність. А її можна тренувати та інформація нижче буде вам корисною.

З більш ніж 100 мільярдами нейронів та 1000 трильйонами синаптичних зв’язків у людському мозку наші нервові шляхи постійно збуджуються. Мозок посилає електричні сигнали, навіть якщо ми цього не усвідомлюємо, але в нашому суспільстві, що швидко змінюється, іноді може здаватися, що наш розум перевантажений. Коли ми відчуваємо, як наші думки мчать, як ми їх вимикаємо?

Медитація – це практика заглушення нашого розуму; це можна розглядати як кнопку щоденного перезавантаження – звільнення себе від минулого чи майбутнього і просто присутність. При правильній та регулярній практиці в наших силах змінити власний мозок.

Медитація: що, коли та як

Від латинського meditatum, що означає «розмірковувати», медитація — це давня практика, яка тренує нашу увагу та усвідомленість із метою досягнення душевного спокою. Медитативні практики сягають поколінь, записаним у східних релігійних культурах ще 1500 року до нашої ери. Навіть у своїй панівній світській формі медитація, як і раніше, перебуває під сильним впливом буддійських та індуїстських традицій.

Існує безліч медитативних технік, включаючи зосередження уваги, повторення мантр і медитацію співчуття. Усвідомленість – надзвичайно популярна форма медитації. Не існує чіткого визначення усвідомленості, але загальна передумова полягає в тому, щоб інтенсивно усвідомлювати зараз — помічаючи свої думки та тілесні відчуття в міру їх появи та догляду, але без судження.

Знайшли розв’язання задачі? Якщо ні, то на малюнку нижче ви його побачите. Міцного вам здоров’я та удачі!

Рішення виділено зеленим кольором