Тест – головоломка №15-З: перекладіть лише 1 сірник, щоб вийшла вірна рівність

Знайшли розв'язання задачі? Якщо ні, то на малюнку нижче ви його побачите. Міцного вам здоров'я та удачі!

Більшості людей подобається вирішувати головоломки із сірниками. Це зрозуміло, адже вони тренують мозок та уважність. А уважність потрібна не лише на роботі, а й у побуті. Інформацію про уважність можна прочитати нижче.

Медитація перебудовує мозок

До 90-х років візуалізація мозку обмежувалася одним знімком; неможливо було побачити, як функціонує мозок у режимі реального часу. Так було до ФМРТ, методу, розробленого професором Сейджі Огавою в 1990 році. Це дозволило дослідникам візуалізувати мозок під час когнітивних завдань і з того часу відкрило чудеса медитативного стану мозку.

Медитація помітно впливає на мережу режиму за замовчуванням (DMN) — набір областей мозку, які управляють нашими егоцентричними, розсіяними думками. DMN – це наш режим мислення за умовчанням, і він найбільш активний, коли ми думаємо про себе, своє минуле і майбутнє.

Для більшості людей наші повсякденні тривоги пов’язані з минулими помилками, турботами про майбутнє чи самокритикою. Це внутрішнє мислення може викликати навантаження нашої DMN, що може завдати шкоди нашому психічному здоров’ю.

Коли ми медитуємо, ми фокусуємося лише зараз. Це відключає DMN, згодом змушуючи замовкнути наше его. Медитація роз’єднує зв’язки між областями мозку, що беруть участь у стресі та самокритичному мисленні, і посилює зв’язки між областями, що відповідають за увагу та усвідомлення тіла. Ці зміни зберігаються навіть після акту медитації.

Медитація допомагає нам краще розуміти навколишній світ. Ми перестаємо подумки подорожувати в часі та існуємо тільки в теперішньому, приділяючи більше уваги тому, як ми почуваємося — фізично та емоційно.

Знайшли розв’язання задачі? Якщо ні, то на малюнку нижче ви його побачите. Міцного вам здоров’я та удачі!

Рішення виділено зеленим кольором