Тест – головоломка №17-З: перекладіть лише 1 сірник, щоб вийшла вірна рівність

Знайшли розв'язання задачі? Якщо ні, то на малюнку нижче ви його побачите. Міцного вам здоров'я та удачі!

Значна кількість людей люблять вирішувати головоломки із сірниками. Вони відволікають і тренують уважність та ваш мозок. А уважність можна покращувати. Інформація нижче буде корисною.

Медитація змінює наші мозкові хвилі

Електроенцефалограма (ЕЕГ) – це альтернативний метод візуалізації мозку, що використовується для аналізу людського мислення шляхом кількісного визначення частоти та розташування електричних мозкових хвиль. У нейробіології ці мозкові хвилі називаються “нейронними коливаннями”. Існують різні швидкості коливань, які були поділені на смуги та відповідають певній активності мозку.

Взагалі кажучи, швидші мозкові хвилі – гама та бета – пов’язані з активним навчанням та когнітивними завданнями: плануванням наперед, розв’язання проблем, організацією дня тощо. Деякі дослідження показали, що медитація може знизити активність бета-хвиль.

Медитація усвідомленості також збільшує потужність у нижчих частотних діапазонах, альфа і тіта, які представляють розслаблену увагу та глибоке розслаблення відповідно. Ці результати показують, що медитація може уповільнити біг наших думок.

Знайшли розв’язання задачі? Якщо ні, то на малюнку нижче ви його побачите. Міцного вам здоров’я та удачі!

Рішення вказане зеленим кольором