Ліна Костенко здобула престижну французьку нагороду: 92-річна поетеса захопила молодим виглядом (ФОТО)

Ліна Костенко – поетеса, шістдесятниця, професор Києво-Могилянської академії, лауреат Шевченківської премії, яка десятки років перебувала за завісою мовчання

Ліна Василівна також відмовилася від звання Героя України, але, безперечно, вона посідає одне з головних місць у розвитку громадянської позиції українського патріота. Лише останній десяток років письменниця відкриває шанувальникам свою творчу душу, хоча, як сама каже, вкрай не любить з’являтися на світських заходах.

Ліна Костенко здобула французьку нагороду
Ліна Костенко здобула французьку нагороду

14 липня 2022 року легендарну українську поетесу було нагороджено найвищою нагородою Франції – Орденом почесного легіону. Ця нагорода присуджується французьким президентом за військові чи громадянські заслуги. Церемонія нагородження відбулася у Києві, в посольстві Франції в Україні. Ліна Костенко написала вже не один десяток віршів та крилатих фраз, які описують її почуття та переживання у зв’язку з військовими подіями в Україні.

Ще у 2015 році письменниця займалася волонтерською допомогою воїнам АТО. Разом із гуманітаркою, вона передавала на передову книжки з віршами про вже відомого “маленького сірого чоловічка”. А її слова “Сьогодні – ми, а завтра – ви” сьогодні стали пророчими.

На нагородженні був присутній мер Києва Віталій Кличко, він був захоплений зустріччю з відомою письменницею. Мер назвав особистість поетеси уособленням духу та гідності, чим поділився у Фейсбук. Віталій Кличко також розповів, що поетеса присвятила лицарську нагороду воїнам, котрі захищають нас від російських військ. Сама Ліна Василівна була надзвичайно скромною і, здається, для неї ця нагорода – повна несподіванка.

Цитати з віршів великої української поетеси торкаються душі будь-якого справжнього українця, який переживає за свою країну всім серцем.

“Немає часу на поразку” – підтримує Ліна Василівна тих, хто бореться за Україну.

Схожі статті

Не рецепт, а золото! М’який і соковитий шашлик з димком у духовці: весь секрет у правильному маринаді

Шашлик – смачне, замариноване м'ясо запечене на мангалі. Та приготувати смачний шашлик можна не лише на природі. Як запекти шашлик у духовці – далі у матеріалі.

Улюблений дачний рецепт: готую один раз та дістаю з морозилки, коли треба. Така смакота, і завжди під рукою

Цей рецепт обов'язково припаде до вподоби тим, хто цінує свій час. Дізнайтесь, як покроково приготувати тефтелі, а потім заморозити так, щоб вони не втратили вигляд.

Ця намазка з оселедця чудово залітає під “100 грам” або як закуска на вечерю. Є один секрет – ділюсь

Паштет з оселедця – смачна і яскрава закуска, яку оцінять більшість господинь за оригінальний смак і швидкість приготування. Таку намазку можна сміливо подавати на святковий стіл.