Винник, Харчишин та Скрипка: в ексклюзивному інтерв’ю зірки зізналися, що їхнє життя змінилося безповоротно

Найвідоміші музиканти України в ексклюзивному інтерв'ю поділилися розповідями про те, як за останні роки змінилося їхнє життя – ніхто вже не стане таким, яким був раніше. Про що мовчали Віктор Вінник, Валерій Харчишин та Олег Скрипка?

Сьогодні Незалежна Україна святкує 31-й день народження – усі українці із завмиранням серця зустріли День незалежності рідної країни. Цього дня одні з найвідоміших музикантів України в інтерв’ю поділилися власними одкровеннями – співаки розповіли журналістам про те, як змінилася їхня творчість, світогляд та мислення за 31 рік.

Віктор Вінник

Починаючи з 1991 року багато що змінилося – тенденції, цінності, мода, покоління, вподобання. От і Віктор Винник, фронтмен музичного гурту “МЕРІ”, порівняв – яким він був тоді і яким став зараз.

Співак Віктор Вінник поділився особистим секретом
Співак Віктор Вінник поділився особистим секретом

Коли мені було 15 років, то нашому поколінню буквально “вручили” незалежність – мовляв, жили в одній країні, а потім різко на світовій карті з’явилася молода та вільна держава. І лише через 31 рік до мене прийшло розуміння того, що “вручити” комусь незалежність неможливо – це не подарунок, не “поблажка”. Її можна лише завоювати”, – розповів Винник.

Більше того, на думку співака, важливим є те, що за ці роки змінилися покоління. Віктор зазначив, що на молодих людей він сподівається найбільше – на тих, які зараз співають “Ой, у лузі червона калина”, допомагають країні в такі лихоліття.

Валерій Харчишин

Валерій Харчишин, соліст та фронтмен гурту “Друга рика” поділився, що у нього за 31 рік незалежності змінилося ставлення до української мови. Співак поділився спогадами про те, що раніше, щоб бути повноцінним членом суспільства, потрібно було вивчати російську мову – це дозволяло позбутися тавра “білої ворони”.

Сьогодні модно та престижно знати українську мову, вона звучить звідусіль – і це тільки тішить, це не може засмучувати. Сьогодні говорити українською – це круто. Ми більше не почуваємося білими воронами, коли говоримо рідною мовою”, – прокоментувала зірка.

Одкровення Валерія Харчишина про минуле життя
Одкровення Валерія Харчишина про минуле життя

Зауважив Харчишин і те, що за роки незалежності сформувався абсолютно новий осередок суспільства – така сама незалежна європейська молодь, яка ідентифікує себе українцями і прагне кращого.

Сьогодні ми стаємо двигуном, прогресивним народом та молодою кров’ю у старій та архаїчній Європі. Саме українцям випав шанс змінювати на краще застарілі та недіючі інституції”, – підсумував Харчишин.

Олег Скрипка

Олег Скрипка, соліст гурту “Воплі Відоплясова”, порівняв 1991 та 2022 роки – і тоді, і зараз музикант виступав, а мета його концертів за 31 рік так і не змінилася, Скрипка прагне розповісти всьому світу про те, хто такі українці.

1991 та 2022 знаменуються концертами по Європі, на яких я співаю наші, українські пісні українською мовою. Відмінність у тому, що 1991-го ніхто навіть не знав і слова такого “Україна” – для світу ми були росіянами. Сьогодні весь світ знає, хто такі українці – нас не просто поважають та цінують, а й знають нашу культуру, впізнають нашу мову та кольори нашого прапора”, – поділився спогадами Скрипка.

Олег Скрипка переосмислив життя
Олег Скрипка переосмислив життя

Схожі статті

До чого ж він смачний. Ефектний салат “Принц” на святковий стіл: гості так і не відгадали, з чого він

Салат за цим рецептом виходить дуже смачним, ніжним і ситним. Він ідеально впишеться у ваш святковий стіл і гарантовано сподобається усім гостям та членам родини.

Беру крабові палички та сирок. Цей закусочний рулет готую не тільки на свята: і ніякого лаваша не треба

Порадуйте своїх близьких смачною закускою з плавлених сирів, крабових паличок та яєць. Така смакота не може не сподобатися, тому швидше записуйте собі рецепт!

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Найсмачніший і дуже простий супчик з лапшою

Цей домашній суп з куркою та локшиною із задоволенням будуть їсти дорослі та діти. Він виходить дуже смачним, ситним і наваристим, а готується дуже просто.