Закохався в красиву обкладинку: історія трагічного шлюбу Софії Ротару з Євдокименком – тривалістю в життя

Софія Ротару щиро кохала лише одного чоловіка у своєму житті, й він покинув її, залишивши самотньою. Що відомо про трагічний шлюб легендарної української співачки?

75-річна українська співачка майже не говорить про особисте життя. На відміну від своїх зіркових колег знаменитість надає перевагу мовчанню й це абсолютно зрозуміло, адже в минулому вона пережила болісну втрату – 2002 року помер її коханий чоловік Анатолій Євдокименко, після якого співачка більше не змогла полюбити нікого.

Доля виділила подружжю занадто мало часу разом. Вже 20 років Софія Ротару живе в самоті й мовчить про того, хто подарував їй найбільше щастя. Як артистка б не приховувала власні спогади про радісне минуле, в одному з інтерв’ю вона раз і назавжди поставила крапку в будь-яких питаннях про чоловіка – саме Євдокименко був її єдиним коханням. То як почалась та закрутилась найкрасивіша історія в житті Софії Ротару?

Історія знайомства та подружнє життя

Довгий час прихильники української співачки обговорювали історію її знайомства з майбутнім чоловіком. Анатолій Євдокименко спершу закохався в обкладинку журналу, на якому було зображено його майбутню дружину. 17-річна Софія Ротару після перемоги в конкурсі талантів 1965 року взяла участь у фотосесії для обкладинки журналу “Україна”.

Весілля Софії Ротару й Анатолія Євдокименка
Весілля Софії Ротару й Анатолія Євдокименка

Анатолій Євдокименко побачив цю обкладинку та миттєво захопився молодою дівчиною. До слова, чоловікові співачки тоді було 23 роки й він проходив армійську підготовку, на яку його відправили після завершення навчання в інституті.

Важко сказати, що стосунки Анатолія та Софії розвивались стрімко – Євдокименко довго залицявся до Ротару та, як належало тоді, просив її руки. Втім, молода та амбіційна співачка довго відмовлялась від романтичної пропозиції. 22 вересня 1968 року майбутня відома артистка втомилась казати Євдокименку “ні” й вийшла за нього заміж.

Ротару зі своїм чоловіком Євдокименком
Ротару зі своїм чоловіком Євдокименком

1970 року в молодій сім’ї з’явився син Руслан. Кохання Євдокименка та Ротару лише міцнішало з роками. Подружжя разом працювало, а чоловік легендарної співачки дуже допоміг своїй дружині досягти успіху у творчій діяльності.

Смерть Анатолія Євдокименка

5 років продовжувалась боротьба коханого чоловіка Софії Ротару з онкологічним захворюванням. Анатолій Євдокименко боровся за життя до останнього й увесь цей час поруч із ним була його Софія та син Руслан. Втім, 2002 року чоловік Ротару помер – у нього не витримало серце. Українська співачка важко переносила смерть свого коханого та в якийсь момент вирішила припинити професійну діяльність.

Софія Ротару й Анатолій Євдокименко
Софія Ротару й Анатолій Євдокименко

Лише синові Руслану вдалось вмовити свою матір повернутись на сцену. Пізніше Софія Ротару навчилась жити з втратою, проте біль не пройшов. Час від часу артистка ділиться зі своїми шанувальниками чуттєвими спогадами про коханого чоловіка, а звернення Ротару до Євдокименка завжди викликають сльози на очах.

Популярне

Схожі статті

Стомилася від багаторічної самотності: 55-річна Надія Матвєєва знайшла щастя з молодим коханим, якому 35

Надія Матвєєва відома всім як ведуча телепрограм «Все буде добре», «Все буде смачно» та інших. Протягом багатьох років вона давала глядачам корисні поради. А що ж відбувається в її особистому житті?

Надя Дорофєєва не може стримати сліз, коли пригадує участь у “Шансі”: чим розчулила дівчина Кузьму Скрябіна

У кожного українського артиста є своя історія стосунків із Кузьмою Скрябіним. Не залишилася осторонь і Надя Дорофєєва, пригадавши, як співпрацювала з музикантом у шоу "Шанс".

“Артист ніколи не буде до цього готовий”: Катерина Кухар “прийняла естафету” від Шоптенко і отримала травму

Олена Шоптенко травмувала колінні зв'язки, тоді як Катерина Кухар розповіла про надрив м'язів. Обидві знаменитості поділилися, як почуваються після професійних травм.