Тиха благодійність: хто з українських зірок робить добрі справи і не хизується – Притула, Єфросініна, Ротару

Хоча чимало публічних персон намагаються зробити собі ім'я на горі в країні, не всі знаменитості такі. Розповідаємо про зірок, які тихо займаються благодійністю та зайвий раз про це не кричать

Після початку повномасштабної війни багато українців знайшли себе у волонтерській та благодійній діяльності. Чимало знаменитостей, політичних та громадських діячів у перші місяці війни висловлювались про рівень єднання українців. Тоді всі поголовно зазначили, що такого не очікував ніхто. До волонтерства та благодійності приєднались і українські зірки. Розповідаємо про тих, хто робить найбільше, але вихваляються найменше.

Сергій Притула

Волонтерська діяльність Сергія Притули
Волонтерська діяльність Сергія Притули

Один із найвідоміших українських волонтерів сучасності до початку повномасштабного вторгнення навіть не думав про те, що буде займатись добрими справами у таких масштабах. Сергій Притула здобув популярність на телеекранах, а пізніше пробував себе у політичній діяльності. Проте, врешті-решт знаменитість розкрив увесь свій потенціал у волонтерській діяльності.

З 2014 року Сергій Притула допомагав фронту та мирному населенню як приватний волонтер, втім знаменитість сам зізнавався, що за вісім років свого волонтерства він зібрав коштів менше, ніж сьогодні йому вдається зібрати всього за декілька днів. У Сергія Притули діє власний благодійний фонд.

Маша Єфросініна

Благодійна діяльність Маші Єфросініної
Благодійна діяльність Маші Єфросініної

Українська телеведуча багато років тому здобула популярність та завоювала прихильність мільйонів українців. Разом із нею люди прокидались, долали важливі життєві події та усвідомлювали чимало речей. Тепер разом із нею українці борються за власну свободу та життя. Маша Єфросініна керує власним благодійним фондом, який раніше займався допомогою та захистом жінок, які потерпають від домашнього насильства. Сьогодні Маша Єфросініна займається допомогою жінкам і дітям, які постраждали від війни.

На офіційній сторінці вказано, що всього на допомогу жінкам і дітям зібрано майже 40 мільйонів гривень. Крім того, в інтерв’ю для Раміни Есхакзай знаменитість розповіла, що збір коштів – це не єдине її заняття. Маша Єфросініна приймає та координує гуманітарну допомогу та робить усе можливе, аби зібрати якомога більше коштів і речей, необхідних жінкам Фонду.

Софія Ротару

Благодійна діяльність Софії Ротару
Благодійна діяльність Софії Ротару

Якщо про Машу Єфросініну та Сергія Притулу знають ледве не всі українці, то мало хто здогадується про те, що Софія Ротару також займається благодійністю. Вперше про це вона розповіла у серпні, на особистій сторінці в Інстаграм.

Легендарна українська співачка довго публічно не окреслювала свою політичну позицію. Так, з вагомих причин, в українському шоубізнесі стало модним ледве не кричати про свою позицію, проте Софія Ротару вирішила іншим чином допомагати українцям. Так, наприклад, у серпні знаменитість на честь свого дня народження виклала новий допис в особистому блозі та оголосила про благодійний збір. Тоді артистка повідомила, що благодійністю та волонтерством вона займається ще з початку повномасштабної війни, проте не звикла афішувати подібну діяльність.

Популярне

Схожі статті

Царські хороми! Тіна Кароль навіть не намагається приховати свій розкішний 3-поверховий особняк (ФОТО)

Відома українська співачка Тіна Кароль живе у будинку, який свого часу їй подарував покійний чоловік Євген Огір. Як виглядають хороми артистки, в яких вона навела лад?

Готую 10 років, і всім подобається. Ця вечеря ніколи не набридає: картопляні биточки з цибулею і шпротами

Биточки - це універсальна ситна та смачна страва на будь-яку пору дня. Вона сподобається як дорослим, так і дітям і буде доречною на будь-якому столі. Саме такий рецепт ми сьогодні й підготували.

Їм і худну! Дуже смачний і соковитий салат “Розгрузочний” з 4-х інгредієнтів: такий можна і на свято подати

Салат за цим рецептом виходить не лише смачним, а й корисним і низькокалорійним. Ви можете їсти його навіть на ніч і не хвилюватися за власну фігуру.