“Ти ж не москаль”: якою мовою зірки розмовляють вдома, коли їх ніхто не бачить – Решетніки, Полякова та інші

Останнім часом мовне питання стало особливо гострим в українському суспільстві. Розповідаємо, якою мовою користуються відомі зірки в побуті, коли ніхто їх не бачить і не чує

Після початку повномасштабного вторгнення росії на територію України люди масово почали відмовлятись від використання російської мови та загалом всього, що пов’язано з країною, яка почала війну. Медійні особистості, як люди, котрі можуть позитивно впливати на думки інших людей, підхопили ініціативу та почали показувати на власному прикладі, що розмовляти українською – круто.

Відомі зірки відповіли, якою мовою вони спілкуються вдома, поза прицілами камер, коли їх ніхто не бачить.

Григорій та Христина Решетніки

Хоча навіть до початку повномасштабної війни зіркове подружжя здебільшого спілкувалось українською, шанувальникам Решетніків було цікаво, якою мовою знаменитості користуються в побуті. На таке запитання Христина відповіла в особистому блозі. Дружина відомого українського ведучого зазначила, що вони розмовляють виключно українською. Ба більш, навіть їхній син виправляє батьків, коли ті використовують русизми:

З останнього, Ваня каже: “Мам, не “тюрьма”, а “в’язниця”. Ти ж не москаль

Історія Христини Решетнік в Інстаграмі
Історія Христини Решетнік в Інстаграмі

Оля Полякова

У родині відомої української знаменитості тенденцію розмовляти українською задає молодша донька Полякової. В інтерв’ю для “Сніданку з 1+1” зірка зізналась, що Аліса розмовляє виключно солов’їною та має великий словниковий запас.

Якою мовою розмовляє Полякова вдома
Якою мовою розмовляє Полякова вдома

Оля Полякова розповіла, що її донька виправляє помилки всіх членів родини, тому використати русизми або ж заговорити “суржиком” в будинку української співачки – неможливо.

Володимир Дантес

Якою мовою спілкується в побуті Дантес
Якою мовою спілкується в побуті Дантес

Український співак і гуморист Вова Дантес все своє життя розмовляв і творив російською мовою, проте артист вирішив повністю перейти на українську після 24 лютого. За словами знаменитості, раніше він намагався на публіці використовувати рідну мову, проте йому не вдавалось. Пізніше артист зізнався, що він просто погано намагався.

Андрій Бєдняков

Бєдняков зізнався, якою мовою спілкується в побуті
Бєдняков зізнався, якою мовою спілкується в побуті

Відомий український телеведучий також все своє життя розмовляв російською мовою. Після 24 лютого в його особистому блозі почало з’являтись дедалі більше дописів солов’їною, а врешті-решт зірка зізнався, що вирішив стати повністю україномовним.

Популярне

Схожі статті

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Дуже смачний супчик з сирними кульками

Суп з сирними кульками з задоволенням будуть їсти і дорослі і діти. Він виходить наваристим і має яскравий смак. Готується цей суп досить просто та швидко.

Показую, як приготувати соковиту та м’яку буженину: правильно підібрані прянощі — ключ до смачного м’яса

Ароматна буженина з прянощами стане справжньою прикрасою святкового столу. Приготувати таке м'ясо дуже просто, і сьогодні ми поділимось вдалим рецептом.

Як виглядає і чим займається 24-річний син Ірини Білик: весь в татуюваннях і з довгим волоссям (Фото)

Старший син відомої української співачки Ірини Білик Гліб виріс таким же творчим і харизматичним, як і його зіркова мама. При цьому хлопець уникає надмірної публічності.