Чому Орбакайте носить таке прізвище, якщо її батько Орбакас? Донька Алли Пугачової викликає чимало питань

Відома російська співачка Христина Орбакайте здобула шалену популярність із прізвищем, дуже схожим на те, яке носить її рідний батько. Чому ім'я зірки дещо відрізняється від імені Миколаса Орбакаса?

Легендарна російська співачка Алла Пугачова має трьох дітей. Найстаршу свою доньку знаменитість народила ще у молодості, музикантка тоді перебувала у шлюбі з цирковим артистом. Хоча й стосунки у зіркової пари завершились розлученням, у союзі на світ з’явилась Христина. Дівчинка виросла та пішла стопами відомої мами – стала співачкою. Втім, всю кар’єру шанувальників цікавило питання, чому артистка має прізвище Орбакайте, якщо в її батька ім’я – Орбакас?

Чому Орбакайте носить таке прізвище

Після народження Христини в її свідоцтві зазначили прізвище Орбакайте. Втім, річ не у помилці батьків чи лікарів, посадовців у відповідних органах. Ба більше, якби Алла Пугачова також хотіла змінити прізвище та взяти ім’я свого чоловіка, то її прізвище відрізнялось би – й від того, яке носить чоловік, і від того, яке дали новонародженій доньці.

Справа в особливостях литовської мови. Генеральний директор інформаційно-дослідницького центру “Історія прізвища” Володимир Максимов пояснив, що в литовській мові існує декілька цікавих моментів, які для української або російської мови є чужими. За словами фахівців, прізвище Орбакайте у жінки означає незаміжня, а ось Орбакене – заміжня.

Чому в Христини Орбакайте носить таке прізвище
Чому в Христини Орбакайте носить таке прізвище

Крім того, додав фахівець, якщо у чоловіка з прізвищем Орбакас народилась донька, вона носить прізвище Орбакайте. А ось, якщо жінка вийшла заміж за чоловіка з таким прізвищем і захотіла змінити своє дівоче, то вона бере прізвище Орбакене. В литовській мові існують такі цікаві особливості.

Отже, таким чином, зіркова родина Алли Пугачової та Миколаса Орбакаса, якби Примадонна змінила дівоче ім’я, могла б носити три однокорінні прізвища, які всі одне від одного змінюються.

Популярне

Схожі статті

Невже зовсім стало скрутно: Олена Шоптенко, перебуваючи за кордоном, оголосила про розпродаж своїх речей

Багато зірок, які перебувають за кордоном, продовжують допомагати Україні, збираючи кошти на своїх концертах. Олена Шоптенко вирішила йти іншим шляхом, знаходячи творчий підхід до підтримки.

Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!

Довела до сліз світську левицю: що такого розповіла Наталія Могилевська Осадчій та від чого Катя заплакала

Наталія Могилевська демонструє, що інколи один акт доброти може змінити життя тих, кому він адресований. Її приклад показує, що справжня любов та турбота можуть зробити світ кращим.