Українські артисти, які відмовилися працювати з росіянами після 2014 року: Вакарчук, Тіна Кароль та інші

Після повномасштабного вторгнення безліч українських співаків перейшли на українську мову і відмовилися від російського ринку. Але ще у 2014 році, після анексії Криму та початку війни на Донбасі, було багато артистів, які вирішили не прямувати своє ім'я гастролями на території рф - про цих виконавців і піде мова далі.

Повномасштабне вторгнення стало не тільки потрясінням для всієї країни. Співаки, актори та інші діячі культури один за одним стали відмовлятися від співпраці з країною-агресором та переходити на українську мову в повсякденному спілкуванні та творчості.

Однак, як ми знаємо, вторгнення росії почалося задовго до лютого 2022-го. Ще в кінці 2013 року багато виконавців підтримували українців під час Євромайдану, а в 2014 – перестали співпрацювати з російським ринком.

Тож час згадати українських співаків, які відмовилися співпрацювати з росіянами в 2014 році.

Святослав Вакарчук

Російське телебачення спробувало приписати Святославу Вакарчуку 35 виступів у росії після 2014 року
Російське телебачення спробувало приписати Святославу Вакарчуку 35 виступів у росії після 2014 року

Соліст гурту “Океан Ельзи” був відомий своєю строго проукраїнською позицією ще задовго до вторгнення рф в Україну. А востаннє виступив він зі своїм гуртом на території росії в 2013 році. Однак на телебаченні країни-агресора спробували “приписати” гурту аж 35 концертів після 2014 року, що Вакарчук спростував у своєму Твіттері.

Анастасія Приходько

Анастасія Приходько різко критикує артистів, які не можуть визначитися зі стороною
Анастасія Приходько різко критикує артистів, які не можуть визначитися зі стороною

Співачка не раз наголошувала на тому, що для неї війна триває не з 2022, а з 2014 року. Вона відмовилася від російськомовного матеріалу і відвідувала гарячі точки, виконуючи українські пісні. Крім того, артистка різко негативно висловлюється про українських артистів, які продовжували співпрацювати з росією після анексії Криму та початку війни на Донбасі.

Олег Скрипка

Соліст гурту ВВ Олег Скрипка висловлювався за поширення української культури за кордоном
Соліст гурту ВВ Олег Скрипка висловлювався за поширення української культури за кордоном

Музикант, композитор та соліст гурту “Воплі Відоплясова” Олег Скрипка також перестав давати концерти в рф після її вторгнення на українську територію. Він називав “патріотичним цинізмом” перехід на українську мову тих артистів, які раніше спокійно співали російською та їздили з концертами до ворожої країни. Однак співак не жалкує про виступи в рф до 2014-го року – він вважає, що тоді це було доречно і зрозуміло.

Юлія Саніна

Юлія Саніна не вважає доречним виступати в рф під час війни навіть перед відданими слухачами
Юлія Саніна не вважає доречним виступати в рф під час війни навіть перед відданими слухачами

Фронтвумен гурту “The Hardkiss” Юлія Саніна вважає, що артисти не повинні бути поза політикою. Зі своїм гуртом вона відмовилася від виступів у росії після 2014-го, адже в них є чітка позиція щодо цього. Співачка говорила, що вона любить і поважає своїх слухачів з усіх країн, однак не вважає можливим їхати до країни-агресора, виступати там і робити вигляд, що все добре.

Дмитро Шуров

Дмитро Шуров зробив акцент на створенні українського репертуару з 2014 року
Дмитро Шуров зробив акцент на створенні українського репертуару з 2014 року

Колишній клавішник “Океану Ельзи” та російської співачки Земфіри, а нині – успішний сольний виконавець Дмитро Шуров, також відомий як “Pianoбой”, висловлювався за те, щоб українські артисти їздили до росії, залишаючись при цьому українськими виконавцями і поширюючи українську мову та культуру.

Однак він заявляв, що не вважає можливим давати концерти в росії в умовах війни. Шуров сказав, що найбільшу зневагу в нього викликають співаки,які не можуть визначитися зі своєю позицією.

Тіна Кароль

Тіна Кароль відмовилася від кар'єри в країні-агресорці
Тіна Кароль відмовилася від кар’єри в країні-агресорці

Знаменита співачка Тіна Кароль мала велику кількість російськомовних пісень, які стали справжніми хітами, в тому числі у сусідній країні.

Але після 14-го року Тіна зайняла однозначну позицію – вона категорично не погодилася зраджувати Україну і припинила гастролі в рф. Вона зробила це, не дивлячись на те, що росіяни пророкували їй значний ріст популярності у випадку, якщо вона займе їхню сторону.

Тарас Тополя

Фронтмен гурту Антитіла Тарас Тополя не погодився співпрацювати з росіянами з 2014 року
Фронтмен гурту Антитіла Тарас Тополя не погодився співпрацювати з росіянами з 2014 року

Соліст популярного гурту “Антитіла” з початком повномасштабного вторгнення пішов служити у війську парамедиком. Але ще в 2014 році він з гуртом відмовився від ідеї гастролів на території країни-агресорки.

Співак розповів, що коли йому запропонували заробіток у росії, він сказав, що погоджується, однак наголосив, що зароблені кошти витратить на забезпечення українських військовослужбовців. Звісно, така відповідь не могла влаштувати російських діячів.

Популярне

Схожі статті

“Мамина на п’ять днів”: Маша Єфросиніна показала рідкісне фото 20-річної доньки, яка уникає публічності

Маша Єфросиніна поділилась відео зі своєю дорослою донькою, яка живе та навчається за кордоном. Зворушливі кадри телеведуча показала у своїх Instagram stories.

Сирна запіканка за кілька хвилин: найкращий сніданок дітям й дорослим. Не втомлююсь готувати своїм їдокам

Бажаємо, щоб кожен ваш ранок був добрим і тому сьогодні ми хочемо поділитися з вами рецептом, який стане справжньою порадою в цьому для всієї вашої родини.

Запечена риба під сирно-овочевою шубкою: беру будь-яке філе, бо весь секрет у маринаді. Раджу спробувати!

Спробуйте приготувати соковите філе риби під сирно-овочевою шубкою в духовці так, щоб домашні попросили добавки. Скоріше записуйте цей рецепт!