У Мережі спливли рідкісні фото молодої Софії Ротару з сестрами Аурікою і Лідією: Зінаїди нам так не вистачає

На своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук Софія Ротару поділилася знімком з сімейного архіву, який раніше ніде не публікувався.

Біографія легендарної української співачки Софії Ротару добре відома її вірним шанувальникам, які пам’ятають, як вона блищала на сцені. А українці більш молодих поколінь можуть бачити все це тільки на архівних фото і мало знають подробиці життя цієї дивовижної жінки.

Софія Ротару в юності
Софія Ротару в юності

Зараз Софії Михайлівні 73 роки, день народження у неї 7 серпня. Вона живе спокійним розміреним життям в своєму особняку під Києвом зі своєю сім’єю (ми докладно з фото писали про це тут). В останні роки співачка рідко виходить на сцену, тільки в особливих випадках.

Дівчинка з простої селянської багатодітній сім’ї народилася в селі Моршинці Чернівецькій області.

Весільне фото батьків Софії Ротару
Весільне фото батьків Софії Ротару – Михайло і Олександра Ротар

Всього у батьків було шість дітей. Старша дочка Зінаїда в дитинстві захворіла на тиф. Від смерті дівчинку спасли, але вона осліпла. Софія Ротару витратила величезні гроші, щоб повернути сестрі зір, але це не вдалося.

Зінаїда Ротару в центрі
Зінаїда Ротару в центрі

Зінаїда володіє абсолютним слухом, вона запам’ятовувала всі пісні, які чула по радіо і навчала їм своїх молодших сестер. Зараз Зінаїда живе в Кишиневі, вона заміжня.

Зінаїда Ротару зараз
Зінаїда Ротару зараз

Другою дитина стала Софія, вірніше, вона була третьою – найстарший хлопчик помер при пологах. Далі з’явилися брати Євген і Анатолій і сестри Лідія та Ауріка. Сім’я була дружною, разом працювали по господарству, торгували вирощеним виноградом на ринку. І постійно співали.

Софія Ротару з Аурікою (зліва) і Лідією
Софія Ротару з Аурікою (зліва) і Лідією

Тому не дивно, що обидві сестри – Ауріка і Лідія стали співачками, брат Євген так само. А Анатолій залишився жити на селі, він все життя пропрацював комбайнером.

Сім'я Ротару: по центру батько, позаду Софія і Лідія, брат Євген зліва, справа Анатолій
Сім’я Ротару: по центру батько, позаду Софія і Лідія, брат Євген зліва, справа Анатолій

Зараз, в честь дня народження однієї з сестер, Софія Михайлівна опублікувала раритетний знімок з ними. Вони позують з сценічних костюмах, з модними в 80-х пишними зачісками, юні і красиві.

Софія Ротару з сестрами
Софія Ротару з сестрами

 

 

Схожі статті

Нереально смачний пиріг з сирною начинкою і курагою: забудьте про інші рецепти. Це найлегший тортик у світі

Дріжджовий пиріг із сиром та курагою виходить надзвичайно ароматним. Чаювання з такою здобою вийде ідеальним. А бесіда полине у правильне річище, адже смакота налаштує на приємний лад.

На замітку господиням! Випросила у кондитера рецепт ідеального бісквіта для тортів: тісто ніжне та повітряне

Секрет розкішного торта чи іншого десерту — ідеально пухкий бісквіт. З нашим рецептом бісквіт буде виходити з першого разу і не потрібно пробувати десятки рецептів. Спробуйте та переконайтеся.

Оля Полякова опублікувала неоднозначне фото з 19-річною донькою Машею: підписники бачать на світлині пару

Знаменита українська співачка Оля Полякова та її старша донька Марія знову опинилися під хвилею хейту прихильників. Причиною стало нове фото, яке привернуло увагу публіки.