Хіти писали, а дітей не спромоглися народити. Пахмутова і Добронравов разом 66 років: історія кохання

Чимало ліричних композицій композиторки Олександри Пахмутової на вірші Миколи Добронравова переспівували мільйони людей. Вони виходили такими чутливими завдяки коханню між подружжям, яке прожило вже 66 років разом.

Олександра вперше сіла за піаніно в 3 роки, а в 5 вже написала першу п’єсу. Коли виросла і вивчилася, Пахмутова з легкістю створювала хоч класичні твори, хоч естрадні пісні. За 93 роки життя композиторка написала музику до чотирьох сотень пісень.

Творчий тандем переріс у подружній

З Миколою Добронравовим вона познайомилася, коли разом працювали над написанням пісні для «Піонерської зорьки». Цей досвід виявився настільки вдалим, що композиторка і поет продовжили творчу співпрацю.

Спільна робота призвела до кохання

Зріст цієї талановитої жіночки складає всього 149 см, а Добронравов на 30 см вищий, але така велика різниця не стала на заваді романтичним стосункам. За 3 місяці після знайомства вони побралися. Наречена була у рожевій сукні, яку їй пошила мама. Після весілля молодята поїхали в Абхазію, де мешкала тітка Олександри, і там провели медовий місяць.

Так виглядало подружжя після хвороби

Відтоді вони жодного разу не посварилися. Проживши разом 66 років, ще й досі називають одне одного ласкаво – Алєчкою і Колєчкою. Їм добре разом. Якщо хоч на добу розстаються, починають сумувати і весь час телефонують, щоб дізнатися як справи.

Ходять чутки, що в Пахмутової були серйозні проблеми зі здоров’ям, тому вона в молодості не змогла народити дитину. Але дехто вважає, що на заваді появі дітлахів у родині стала творчість, якій чоловік і дружина присвятили все життя. Тепер вони живуть переважно на авторські відрахування.

У жовтні 2020 року Олександра Миколаївна і її благовірний одночасно захворіли на ковід. Обом було вже більш ніж 90 років, тому всі хвилювалися, як зможуть подолати недугу. На щастя, все минулося. Але подружжя влаштувало суровий карантин і не спілкувалося з людьми аж до весни наступного року. Пахмутова і Добронравов й досі кохають одне одного, а ще поважають і розуміють з півслова. Тож їхні серця не старішають.

Схожі статті

Усього 3 інгредієнти, 15 хв часу і готовий дієтичний десерт: з сиром, фруктами, але без борошна та крохмалю

Коли не хочеться вмикати духовку, а солоденького кортить скуштувати, приготуйте легкий десерт. Готується все дуже просто всього з 3 інгредієнтів. Фігурі не зашкодить.

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.