Льотчиця з фільму “В бій ідуть одні старики” Ольга Матешко емігрувала: куди зникла і чим зараз займається

Актори, що знялися в фільмі Леоніда Бикова "В бій ідуть одні старики", стали мегапопулярними. Подібна доля спіткала й Ольгу Матешко, що зіграла у культовій стрічці героїчну льотчицю Молчанову. Як склалося подальше життя актриси?

Народилася Оля у Гостомелі і з 6 років брала участь у самодіяльності, а коли пішла до школи, відразу ж записалася у театральний гурток. Коли виросла, стала навчатися у московському ВГІКу, куди вступила з першої спроби. Пізніше туди ж поступив і брат дівчини Анатолій, але він обрав режисуру.

Ольга Матешко з двома Сашками – чоловіком і сином

В інституті Матешко познайомилася з майбутнім чоловіком Олександром Ітигіловим, який навчався на оператора. Молодик закінчив навчання на 2 роки раніше і поїхав за направленням. Та коли Ольга з дипломом влаштувалася на роботу на студію Довженка, коханий відразу приїхав до неї у Київ, і вони побралися. За 5 років родина поповнилася ще одним Сашком.

Втрата чоловіка і еміграція

Ітигілов закінчив режисерські курси і став знімати стрічки, обов’язково включаючи в акторський склад дружину. Пів року пішло на знімання документального фільму про Чорнобиль “Це ми, Господи!” Знімальна група застосовувала піротехніку, і в повітря підіймався радіоактивний пил. А від вибуху на ЧАЕС минуло всього 3 роки. Організм чоловіка не витримав подібного навантаження, підхопивши чималу дозу радіації. Він помер за рік від саркоми легенів. Сину Сашку не минуло ще й 16 років.

Так виглядає Ольга Матешко (справа) зараз

У 1994 році Матешко поїхала до Америки. Їй запропонували роботу, і вона залишилася. Стала викладачем і звукорежисером на російськомовному каналі. Син, здобувши кінематографічну освіту в Києві, приїхав до матері. Він став знімати рекламні ролики. Та мріяв про кіно і серіали, тому згодом повернувся до української столиці. Услід за Олександром у 2005 році приїхала в Київ і Ольга Миколаївна, де почала активно зніматися. Фільмографія актриси налічує понад вісім десятків робіт.

Популярне

Схожі статті

Такий смачний оселедець можна їсти навіть без хліба: кладу рибку в цей пряний маринад і забуваю на 3 дні

Оселедець за цим рецептом виходить дуже смачним, пряним і малосольним. Засоліть рибку вдома один раз і ви більше не будете купувати солону рибу в магазині.

Історія кохання була красивою і тривалою, але йому набридло: як Дан Балан відрікся від ефектної Тіни Кароль

Відому українську співачку свого часу підозрювали у романі з колегою Даном Баланом. Чи дійсно вони були разом, дізнатись важко. Втім, чоловік відрікся від артистки.

Ну просто тане в роті: мій фірмовий тортик із шоколадних млинців і вершкового крему! Без духовки та желатину

Ніжний, смачний та красивий у розрізі — млинцевий торт із вершковим кремом. Порадуйте домашніх новим десертом, який стане улюбленим у вашому арсеналі.