Рецепти різдвяних страв від зірок: Альоша варить куліш, Матвієнко готує квасолю, Тарабарова порається з тістом

Зірки, як і всі українці, ретельно готуються до Різдва. Зокрема, готують різдвяні страви, щоб порадувати домашніх. Деяким господиням це настільки гарно вдається, що є сенс запозичити страву і для власного святкового столу.

Різдвяний куліш від Альоші

Багатодітна мама знає, чим нагодувати численну родину. Alyosha попередньо замочує 100 г пшона, а потім його проварює. Нарізану цибулину і натерту на тертушці морквину обсмажує на олії. Додає овочі до пшона і туди ж – 5 обчищених картоплин, нарізаних шматочками.

Діти Альоші полюбляють мамині наїдки

Приправляє страву корінням селери й петрушки і тушкує на повільному вогні. Наприкінці йдуть сіль і лавровий лист. Перед подачею дружина Тополі посипає куліш подрібненою зеленню.

Квасоля в томаті від Тоні Матвієнко

У родині суворо дотримуються Різдвяного дрес-коду і готують виключно пісні страви. Донечка Ніни Матвієнко частує всіх поживною квасолею. Вправна господиня ще звечора замочує 250 г бобів, а вранці варить їх. Якщо блюдо не будуть їсти діти, краще робити це на пиві, а не на воді.

Арсен Мірзоян тішиться гарною господинею Тонею Матвієнко

Морквину, цибулину, два зубці часнику і томати (можна замінити томатною пастою) співачка подрібнює і підсмажує на соняшниковій олії. Змішує підсмажку з квасолею, солить і перчить. Подає до столу в теплому вигляді зі свіжою зеленню.

Різдвяне печиво від Світлани Тарабарової

В очікуванні третьої дитини зірка радує двох старших дітей смачним печивом на Різдво. З’єднує 350 г борошна зі 150 г крохмалю, солить і вмішує 1 ч.лож. розпушувача для тіста, в останню чергу додає 150 г олії. Склянку цукру змішує з ¾ склянки води і пакетиком ванільного цукру. Доливає суміш до борошна і добре вимішує тісто.

Син і донька Світлани Тарабарової з задоволенням ласують маминим печивом

Розкачує на столі, присипаючи борошном, і вирізає різдвяні фігурки за допомогою спеціальних формочок. Деко встеляє пергаментом, викладає заготовлене і ставить у духовку приблизно на 15 хвилин, виставивши 180 градусів. Готове тепле печиво Світлана посипає цукровою пудрою і меленою корицею.

Схожі статті

Шоколадно-морквяний торт без борошна, цукру, масла: мій кумир, коли сиджу на дієті, а солоденького хочеться

У світі кулінарії завжди є місце для інновацій та творчості, особливо коли йдеться про створення страв, які поєднують у собі смак та користь для здоров'я.

Спекла ароматні трубочки з повидлом і закохалась! Розсипчасте печиво роблю за хвилини та з різними начинками

Просте та смачне печиво – трубочки з повидлом, що просто тануть у роті. Це саме той варіант, коли потрібно швидко приготувати щось солоденьке до чашки чаю.

Хоч на сніданок, хоч у ланч-бокс: поживні та смачні овочеві млинці. Так просто й легко я ще не готувала!

У світі кулінарії існують страви, які не лише задовольняють наші смакові пристрасті, але й стають відмінним варіантом для ситного та поживного сніданку чи перекусу.