Оксана Муха, Руслана Лижичко, Ольга Сумська взялися куховарити: якою вийде кутя на Різдво

Ті, хто святкують Різдво 7 січня, обов'язково готують кутю. Зірки вирішили похвалитися власними рецептами. У кожної знаменитості він особливий.

Оксана Муха

Оксана Муха поділилася власним рецептом куті

Переможниця “Голосу країни” бере за основу зерна пшениці. Оксана самотужки мак не перемелює – купує вже готовий, який запарює. Родзинки і горіхи подрібнює ножем, додає тертий шоколад і сушену вишню. Мед розводить водою і додає до куті в останню чергу.

Ольга Сумська

Заслужена артистка запевняє, що її кутя найсмачніша, бо навіть здобула перемогу на різдвяному фестивалі в Яремчі. Сумська все робить за настановами прабабусі. Вибирає не кормову пшеницю, а ту, що швидко розварюється. Бере 1 кг і варить близько години. 2 скл. маку заливає водою, розмішавши з 0,5 скл. цукру, доводить до кипіння і витримує на вогні 15 хв. Далі пропускає через сито і відставляє, щоб мак охолонув.

Кутя Ольги Сумської перемогла на конкурсі

Далі актриса запарює гарячою водою 0,5 скл. кураги з родзинками різних сортів, щоб були різного кольору, і витримує пів години, наприкінці зливши воду. Узвар залишає. Курагу дрібнить. Горіхи запарює окремо, за пів години воду зціджує, щоб вони підсохли. Мак збиває в блендері, щоб став білуватим.

Звісно, кураги в прабабусині часи не було. Це вже дружина Борисюка сама вдосконалила рецепт. Зайву воду з пшениці зливає, в узвар додає 2 ст.лож. світлого меду. Залишилося з’єднати всі інгредієнти, здобривши 3 ст.лож. коньяку.

Руслана Лижичко

Руслана обожнює власний рецепт куті

Рецепт переможниці “Євробачення” кардинально відрізняється від колежанок. Львів’янка бере керамічну посудину і складає туди жито, насіння льону, вівсянку, ячку, мак і горішки. Заливає суміш окропом. Потім чекає, допоки настоїться. Перед застосуванням здобрює різдвяну страву медом, малиною, журавлиною, ягодами вишень.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.