Історія назви гурту “ВІА Гра”: скільки разів Меладзе намагався закрити проєкт з коханою Вірою Брежнєвою

Важко знайти більш популярний гурт на пострадянському просторі, ніж "ВІА Гра". Стрункі красуні в міні-сукнях – дует, а потім тріо – завжди викликали захват у публіки. Шанувальникам й на думку не могло спасти, що продюсер Костянтин Меладзе кілька разів поривався закрити цей співочий проєкт.

Це згодом “віагрянки” здобули купу золотих і платинових дисків і випустили десятки синглів. А попервах ніхто з продюсерів й гадки не мав, як підуть справи з капризними дівулями.

Золотий склад ВІА Гри з Валерієм Меладзе

Піку популярності дівчата здобули у складі: Грановська, Брежнєва Сєдакова. Це сталося в 2003 році. Недарма його назвали “золотим”. Тоді ж вийшов англомовний альбом “V.I.A. “Gra””. Така назва колективу не врятувала продюсерів Костянтина Меладзе і Дмитра Костюка від судової тяганини з фармацевтами. Компанія Pfizer, що випускає препарат для підвищення потенції з такою ж назвою звинуватила музикантів у плагіаті. Тож Sony Music на власний розсуд змінила назву тріо на “Nu Virgos”.

Перший склад ВІА Гри – Альона Вінницька та Надія Грановська

Та повернімося до початку історії гурту. Дмитро Костюк, що мав тоді у власному розпорядженні телеканал БІЗ-ТV, захотів зробити дівочу групу на кшталт “Блестящих” чи Spice Girls. То й запросив бути співпродюсером Костянтина Меладзе, який міг поповнити репертуар майбутнього колективу.

Першою кандидатурою стала Альона Вінницька, яка теж працювала на цьому каналі ведучою. Їй у підмогу вибрали під час кастингу Юлію Мірошниченко й Марину Кащин. Записали пісню “Попытка №5”, та згодом все згорнули.

10-річчя ВІА Гри: Єва Бушміна, Надія Мейхер, Альбіна Джанабаєва

Через деякий час натрапили на Надю Грановську (Мейхер) і повернулися до ідеї реінкарнації гурту. Пісню перезаписали, кліп перезняли. Спочатку хотіли назвати проєкт “Серебро”, та згодом придумали фішку: “Вокально-інструментальний ансамбль Гра” тобто “ВІА Гра”.

Дехто вважає, що назва попгурту пов’язана з першими літерами імен учасниць: ВІ – Вінницька, А – Альона, ГРА – Грановська. Та хай там що, відтоді гурт продовжує існування. За 23 роки співпродюсери розсварилися, а в складі змінилося 20 учасниць.

Схожі статті

“Юристи вже працюють”: Ольга Фреймут прояснила ситуацію з некоректним коментарем щодо чоловіків в Україні

Телеведуча та журналістка Оля Фреймут потрапила у скандал, начебто звинувативши українських чоловіків в небажанні захищати країну. Сама знаменитість стверджує, що ці слова – брехня. 

Рецепт мама принесла з гостей: беру найдешевший фарш, але ж ой як смачно виходить. Про котлети чути не хочу

Що можна приготувати з фаршу? Звичайні котлети вже набридли, а сильно заморочуватися не хочеться. Сьогодні ми підготували рецепт, який чудово підходить для таких моментів.

Для млинців та оладок готую чудове тісто “Все по 1”: рецепт навіть записувати не треба – легко запам’ятати

Млинці та оладки – ідеальний сніданок на всі випадки життя. З цим універсальним тістом ви зможете готувати як тонкі, так і товсті млинці і навіть пишні оладки.