Артисти намагалися змінити професію: зробити політичну кар’єру пробували Вакарчук, Огнєвіч, Руслана, Повалій

Коли здається, що підкорив усі вершини шоубізу, хочеться досягти інших результатів у житті. От співаки й навертаються до політики. Здобута раніше слава легко допомагає потрапити до парламенту. От тільки втриматися у кріслі народного обранця виявляється доволі складно.

Святослав Вакарчук

Двічі в одну політичну річку намагався зайти лідер гурту “Океан Ельзи”. Уперше у будівлю під куполом музикант втрапив у 2007 році. В нардепи пройшов за списком “Нашої України-Самоороборони”. Та за рік склав повноваження народного депутата.

Святослав Вакарчук двічі відмовився від депутатського мандата

У 2019 році спеціально під співака була створена партія “Голос”, якій вдалося забрати 20 мандатів. Не минуло й року, як Вакарчук оголосив: йде з посади лідера і складає депутатський мандат. Партію після нього очолила Кіра Рудик.

Злата Огнєвіч

Злата Огнєвіч не змогла просунути власні ідеї щодо культури в парламенті

Не довго витримала в парламенті й кримчанка Злата Огнєвіч. Співачку запросив у свої лави радикал Олег Ляшко. Дівчина гадала, що зробить багато корисного для культури. Але всі її задуми залишилися на рівні ідей. Зіштовхнувшись із корупцією і неприхованою війною політичних опонентів, Злата не схотіла миритися з подібним станом речей і восени 2015 року склала депутатські повноваження.

Руслана Лижичко

До Помаранчевої революції співачка обіймала посаду радника тодішнього прем’єра Віктора Януковича. Щоправда, працювала на громадських засадах. Та в 2004 році Руслана підтримала Віктора Ющенка, активно виступаючи в Європарламенті.

Руслана Лижичко бажала потрапити до Верховної Ради вдруге, але не склалося

У 2006-му опинилася в депутатському кріслі за списками “Нашої України”, де йшла під №5. За рік парламент було розпущено, тож довелося відмовитися від мандата. У 2010 році Лижичко була довіреною особою Юлії Тимошенко.

Таїсія Повалій

Таїсія Повалій відверто сумувала на засіданнях парламенту

Похід у політику завершився для колись “золотого голосу” України дуже сумно. Довелося з чоловіком Ігорем Ліхутою пакувати валізи й тікати на росію. Адже партія регіонів, завдяки якій Тая отримала депутатський значок, у 2014 році опинилася поза законом. Тепер ексдепутатці повернутися до України неможливо, як би цього не хотілося, а її майно намагаються конфіскувати.

Схожі статті

Борошно, какао і вода. “Божевільний” шоколадний пиріг за копійки без яєць і молока – дуже пухкий і вологий

Цей шоколадний пиріг виходить настільки смачним, що важко повірити, що він пісний і не має у своєму складі ні яєць, ні масла, ні молока. Пиріг виходить пухким, ніжним і не сухим.

Завжди готую цю запіканку, коли купляю броколі: беру помідори та ще декілька інгредієнтів. Виходить смакота

Броколі часто викликають непорозуміння стосовно того, як їх приготувати смачно. Але ця ароматна запіканка з броколі, помідорами та сиром точно справить на вас приємне та смачне враження.

Ресторанний салат “Цезар” тепер готую вдома: випросила в офіціанта рецепт заправки і тепер дивую чоловіка

Приготувати ресторанний салат "Цезар", який всі ми так любимо, можна вдома зі звичайних продуктів. Варто лише обрати свій ідеальний рецепт, який буде смакувати найбільше.