Яким чином розкручувалися зірки у 90-их роках без Інтернету: Кузьма Скрябін, Ірина Білик, Пономарьов та інші

Зараз у кожної талановитої людини є шанс прославитися, завдяки Ютубу чи іншим платформам, куди дозволяється викладати власні ролики. У далеких 90-их такої можливості не було. Тож молоді й активні намагалися пробитися на радіо "Промінь" або ж потрапити на "Територію А".

Радіо “Промінь”

Радіо з україномовними піснями з’явилося на 4 роки раніше, ніж телепрограма Анжеліки Рудницької. Попасти на його хвилі вважалося дуже престижним. Це був шлях до упізнаваності. Нікому не відомі тоді “Брати Гадюкіни”, “Океан Ельзи”, The ВЙО, “Скрябін” й інші мріяли, щоб їх узяли до “12-2”. Щотижня в цьому хіт-параді додавалося два нових конкурсанти, а два виключалися. Все робилося за підрахунками голосів радіослухачів.

Так виглядав Віктор Павлік часів Анни-Марії

Саме тут відбулися прем’єри пісень “Скрябіна” “Птахи”, Віктора Павліка з гуртом “Анна-Марія” “Ти подобаєшся мені”, Ірини Білик “Ти мій”, Олександра Пономарьова “З ранку до ночі” й багатьох інших сучасних мегазірок.

“Територія А”

Хіт-парад кліпів, що почав виходити в телеефір з 1995 року, став справжнім поштовхом для розвитку українського шоубізу. Саме з легкої руки ведучої Анжеліки Рудницької відбувалася лагідна українізація постсовкового простору.

Це вже набагато пізніше Ірина Білик стала писати російськомовні треки. А тоді її милозвучні “А я пливу”, “Одинокая”, “Ти ангел” стали для українців справжнім одкровенням.

Олександр Пономарьов у цій програмі завойовував статус с*кс-символа. У стрункого блондина з чарівним голосом неможливо було не закохатися. Вже у 1998-му він став заслуженим артистом України, до речі, наймолодшим.

“Океан Ельзи” на чолі зі студентом-фізиком, здобув популярність теж завдяки “Території А”. Відтоді було продано мільйони дисків.

Олег Скрипка з гуртом ВВ уже 37 років на сцені

Ніхто із “Воплі Відоплясова”, в тому числі й Олег Скрипка, не мав музичної освіти, що не завадило хлопцям випускати сатиричні ролики з наспівами, які знала напам’ять вся Україна.

Так виглядав Андрій Кузьменко на початку своєї кар’єри

Молодики з Новояворівська на чолі з Андрієм Кузьменком опанували жанр альтернативної електроніки. Гурт “Скрябін”, що згодом став культовим, теж просунула в маси “Територія А”. Саме Кузьма з колегами здобули переконливу перемогу в “Території-Данс”, випередивши суперників “Грин Грей” та “Аква Віту”.

Схожі статті

Його вже печуть усі мої подруги. Мій ходовий пиріг з буряка: весь секрет у тісті – воно як пух м’яке

М'який, вологий, майже як торт – саме таким виходить шоколадний пиріг за цим рецептом. Ніхто не здогадається, з чого він готується, адже в основі тіста є нестандартний інгредієнт.

Неймовірно соковита рулька в рукаві: взяла свинину, часник і спеції. Домашня ковбаса тепер на другому місці

Свиняча рулька чудово доповнить ваш арсенал рецептів. Запікається ця смакота в рукаві з часником і улюбленими спеціями, а виходить мега соковитою та апетитною.

Святковий салат “Сукня нареченої”: в радянських столових він був найдорожчим. Нереальна смакота по-простому

Святковий салат "Сукня нареченої" закохає в себе з першого шматочка. Він простий у приготуванні, недорогий в плані інгредієнтів, але дуже смачний і підійде для будь-якого застілля.