Як склалася доля Зінаїди Ротару, яка втратила зір: поступилася мрією, щоб навчити Софію співати

Якби не старша сестра Зінаїда, яка вмовила батьків віддати меншеньку Софійку до музичної школи, ми б ніколи не дізналися про неймовірний талант і харизму зірки. Між тим саму жінку спіткала доволі нелегка доля.

В родині Ротарь (таке було прізвище у тата Софії Ротару насправді) виховувалося шестеро дітей. Звісно, не шикували, бо переживали важкі післявоєнні роки. Єдиним зв’язком із зовнішнім світом для дітей було радіо. Найстарша дитина Зіна слухала його частенько, слухала пісні й заучувала їх напам’ять. Потім переспівувала, точно попадаючи в ноти.

Зінаїда Ротару (в центрі) з молодшими сестрами

Вона мала ідеальний слух й гарний голос і могла б стати такою ж зіркою, як її молодша сестра, але підступна хвороба поставила хрест на цій мрії. У 4 рочки Зіна перехворіла на тиф. Сталося ускладнення. Дівчинка лягала спати зрячою, а прокинулася сліпою. Тож надалі вирішила докласти всіх зусиль, щоб сестра Соня показала свій неймовірний голос всьому світу.

Так нині виглядає старша сестра Софії Ротару Зінаїда

Мама з татом воліли, щоб дитина привчалася до роботи в сільському господарстві й стала надалі дояркою. Але Зіна наполягла, щоб Соню записали в музичну школу, адже та мала такий же гарний голос, як і старша сестра. Так вона дала поштовх Софії для розвитку музичної кар’єри.

Коли Ротару стала відомою і стала добре заробляти, то почала возити Зінаїду по офтальмологах в надії повернути зір. Ще в юності дівчині зробили дві операції на очах, але безрезультатно. То Софія сподівалася, що хоч сучасна наука допоможе.

Зінаїда Ротару на ювілеї сестри Софії

Навіть намагалася добитися вживлення спеціального чіпа, який би дозволив Зіні побачити всі барви довкілля. Але так нічого й не вийшло – жінка залишилася незрячою. Нині вона мешкає в будинку для людей з інвалідністю в Кишиневі, але й досі не втрачає оптимізму, попри тяжку долю.

Особисте життя сестер теж схоже – обидві залишилася вдовами, вірними своїм першим і єдиним чоловікам.

Схожі статті

До чого ж він смачний. Ефектний салат “Принц” на святковий стіл: гості так і не відгадали, з чого він

Салат за цим рецептом виходить дуже смачним, ніжним і ситним. Він ідеально впишеться у ваш святковий стіл і гарантовано сподобається усім гостям та членам родини.

Беру крабові палички та сирок. Цей закусочний рулет готую не тільки на свята: і ніякого лаваша не треба

Порадуйте своїх близьких смачною закускою з плавлених сирів, крабових паличок та яєць. Така смакота не може не сподобатися, тому швидше записуйте собі рецепт!

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Найсмачніший і дуже простий супчик з лапшою

Цей домашній суп з куркою та локшиною із задоволенням будуть їсти дорослі та діти. Він виходить дуже смачним, ситним і наваристим, а готується дуже просто.