Французька частина життя Олега Скрипки та Діми Коляденка: Париж, молодість, кохання, музика й танці

Далеко не всім відомо, що знамениті українці Олег Скрипка та Діма Коляденко по кілька років свого життя мешкали у Франції. Чим займалися у закордонні та чого навчилися?

Олег Скрипка

У творчий екзіл до Парижа Олег відбув у 1991 році. Два місяці пішло на вивчення французької мови, а згодом узявся й до рідної, української, якою тоді не володів. Скрипка закохався в адміністраторку гурту “ВВ” Марі Ребо. Голубки побралися.

Олег Скрипка кілька років мешкав у Франції

У Франції українець не лише співав, організовуючи різноманітні рок-фестивалі. Він ще й брав участь у театральних дійствах і навіть танцював. Звісно, не обійшлося без просування української музики на французьких теренах. “ВВ” виконував у Парижі й “Весну”, й навіть “Горіла сосна, палала”.

Олег Скрипка кілька років мешкав у Франції

Саме у Франції Олег втямив, що вино може бути не лише напоєм, але і їжею, якщо вживати його з хлібом та сиром. Тому зайнявся розвитком плантацій винограду й виноробством у Закарпатті. 1997 року Скрипка розлучився з дружиною та повернувся до України.

Діма Коляденко

Те, що хоче стати артистом, Діма усвідомив ще в 7-річному віці. Тому надалі робив чимало кроків для досягнення цієї мети. Спочатку записався у музичну школу, опанувавши фортепіано. Далі було Дніпропетровське театральне училище, де по 8 годин на добу тривали танцювальні уроки. Тож закохався у хореографію.

Діма Коляденко кілька років мешкав у Франції

По завершенні навчання Діма встиг попрацювати у театрі ляльок, потанцювати в оперетах, поставити спектаклі в театрах. А потім вирішив розширити коло знань, поступивши до Паризької школи сучасної хореографії. Навчався у місті Шенон, де репетитором українця був видатний хореограф Моріс Бежар. Тож кілька років життя Коляденко провів у Франції.

Діма Коляденко кілька років мешкав у Франції

Це, як ми знаємо, призвело до надзвичайно позитивних результатів. Кар’єра чоловіка різко пішла вгору. Він не лише керував власним балетом “Арт-Класік”, але й ставив шоу українським артистам, був постановником мюзиклів. А коли закохався в Ірину Білик, Діма ще й заспівав.

Популярне

Схожі статті

“Мамина на п’ять днів”: Маша Єфросиніна показала рідкісне фото 20-річної доньки, яка уникає публічності

Маша Єфросиніна поділилась відео зі своєю дорослою донькою, яка живе та навчається за кордоном. Зворушливі кадри телеведуча показала у своїх Instagram stories.

Сирна запіканка за кілька хвилин: найкращий сніданок дітям й дорослим. Не втомлююсь готувати своїм їдокам

Бажаємо, щоб кожен ваш ранок був добрим і тому сьогодні ми хочемо поділитися з вами рецептом, який стане справжньою порадою в цьому для всієї вашої родини.

Запечена риба під сирно-овочевою шубкою: беру будь-яке філе, бо весь секрет у маринаді. Раджу спробувати!

Спробуйте приготувати соковите філе риби під сирно-овочевою шубкою в духовці так, щоб домашні попросили добавки. Скоріше записуйте цей рецепт!