facebook

Французька частина життя Олега Скрипки та Діми Коляденка: Париж, молодість, кохання, музика й танці

Далеко не всім відомо, що знамениті українці Олег Скрипка та Діма Коляденко по кілька років свого життя мешкали у Франції. Чим займалися у закордонні та чого навчилися?

Олег Скрипка

У творчий екзіл до Парижа Олег відбув у 1991 році. Два місяці пішло на вивчення французької мови, а згодом узявся й до рідної, української, якою тоді не володів. Скрипка закохався в адміністраторку гурту “ВВ” Марі Ребо. Голубки побралися.

Олег Скрипка кілька років мешкав у Франції

У Франції українець не лише співав, організовуючи різноманітні рок-фестивалі. Він ще й брав участь у театральних дійствах і навіть танцював. Звісно, не обійшлося без просування української музики на французьких теренах. “ВВ” виконував у Парижі й “Весну”, й навіть “Горіла сосна, палала”.

Олег Скрипка кілька років мешкав у Франції

Саме у Франції Олег втямив, що вино може бути не лише напоєм, але і їжею, якщо вживати його з хлібом та сиром. Тому зайнявся розвитком плантацій винограду й виноробством у Закарпатті. 1997 року Скрипка розлучився з дружиною та повернувся до України.

Діма Коляденко

Те, що хоче стати артистом, Діма усвідомив ще в 7-річному віці. Тому надалі робив чимало кроків для досягнення цієї мети. Спочатку записався у музичну школу, опанувавши фортепіано. Далі було Дніпропетровське театральне училище, де по 8 годин на добу тривали танцювальні уроки. Тож закохався у хореографію.

Діма Коляденко кілька років мешкав у Франції

По завершенні навчання Діма встиг попрацювати у театрі ляльок, потанцювати в оперетах, поставити спектаклі в театрах. А потім вирішив розширити коло знань, поступивши до Паризької школи сучасної хореографії. Навчався у місті Шенон, де репетитором українця був видатний хореограф Моріс Бежар. Тож кілька років життя Коляденко провів у Франції.

Діма Коляденко кілька років мешкав у Франції

Це, як ми знаємо, призвело до надзвичайно позитивних результатів. Кар’єра чоловіка різко пішла вгору. Він не лише керував власним балетом “Арт-Класік”, але й ставив шоу українським артистам, був постановником мюзиклів. А коли закохався в Ірину Білик, Діма ще й заспівав.

Популярне

Схожі статті

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?

Одні просять, щоб було що випити, інші – коней: що є у райдері Полякової, Каменських та інших артистів

Кожен артист висуває певні вимоги до організаторів концерту, куди їх запрошують. Ці вимоги називаються райдер. Окрім звичайних речей деякі артисти замовляють щось дійсно неординарне.

Дружина Романа Сасанчина, який переміг у “Голосі країни 10”, виплеснула свої емоції: “Дикий істеричний плач”

За родинним життям Романа Сасанчина стежить чимало людей після того, як молодик здобув перемогу в "Голосі країни". Дружина Іванна теж частенько виходить на зв'язок, розповідаючи про власні проблеми.

“Квартет вкупі”: Юрій Горбунов і Катерина Осадча замилували мережу цим фото. Дітки схожі, як 2 краплі води

Знаменитий український телеведучий Юрій Горбунов замилував мережу світлиною з родиною у повному складі. Ведучий не часто ділиться особистим життям, тому фото викликало безліч відгуків у мережі.

Зірка “Дизель Шоу” Яна Глущенко згадала жінку, за якою плакала вся країна: Марини Поплавської немає 6 років

20 жовтня 2018 року назавжди стало для акторів "Дизель Шоу" чорним днем. Адже саме тоді водій автобуса, в якому поверталися з гастролей, не впорався з керуванням. Підсумок став трагічним.