Дитинство Дмитра Ступки минуло в оселі знаменитого дідуся Богдана Сильвестровича: “Я був наче його хвостик”

Коли Дмитро Ступка народився, його батькам не було ще й 20 років. Тож опіку над дитиною взяли на себе Богдан та Лариса Ступки. Онук із теплотою згадує дні, проведені в будинку дідуся та бабусі.

Дідусь Богдан завжди знаходив час, щоб повести найстаршого онука 1 вересня до школи. А на Новий рік у їхньому домі збиралося чимало гостей. Богдан Сильвестрович обов’язково вбирався в карнавальний костюм і влаштовував виставу.

Дитинство Дмитра Ступки минуло в оселі знаменитого дідуся Богдана Сильвестровича

Частенько дідусь брав онука з собою на знімання. Навіть коли брав участь у “Вогнем та мечем”, прихопив Дмитрика з собою до Польщі. Отак разом і завітали в гості до режисера стрічки Єжи Гофмана.

Кілька разів вони суміщали роботу й відпочинок у Криму. Та найбільше хлопчику подобалося перебувати з дідусем у невеличкій квартирі на території санаторію в Конча-Заспі. Дідусь Богдан полюбляв побуцати м’яча на футбольному полі. А от на улюблену риболовлю онучок ніяк не міг затягнути родича.

Дитинство Дмитра Ступки минуло в оселі знаменитого дідуся Богдана Сильвестровича

Під час товариського матчу акторів із банкірами Богдан Сильвестрович стояв на воротях. Через зіткнення з нападником упав і зламав руку у двох місцях. Отак із гіпсом і поїхав на гастролі до Америки. Після того більше на поле не виходив, перетворившись на вболівальника.

Дмитрик називав дідуся Бодею. Вони жили поряд із театром Франка, тож хлопчик, щойно повертався зі школи, біг туди. Під час репетиції “Енеїди”, в якій Богдан Ступка грав Котляревського, була сцена пожежі.

Дитинство Дмитра Ступки минуло в оселі знаменитого дідуся Богдана Сильвестровича

Дмитрик, побачивши червону заграву й почувши крики акторів, подумав, що театр горить насправді. З ним сталася істерика й бабусі Ларисі вдалося з великими труднощами заспокоїти онука.

Зазвичай дідусь зранку зачинявся у кімнаті й репетирував. Ніхто з домашніх у ці миті його не чіпав. Після обіду лягав перепочити, а вже о 18 годині разом із дружиною Борис Сильвестрович відбував до театру.

Дитинство Дмитра Ступки минуло в оселі знаменитого дідуся Богдана Сильвестровича

Коли Ступці-старшому поставили діагноз рак сечового міхура, він поїхав до Німеччини на операцію. Дружина завжди була поряд. Лікарі запевнили, що все пройшло успішно, і про смертельну недугу можна забути.

А за рік, коли в Богдана Сильвестровича заболіла нога, з’ясувалося, що хвороба поширилася на кістки, і вже нічого не можна вдіяти. Ступка ще вірив в одужання й навіть репетирував роль Соріна в “Чайці”. Але… Звістка про смерть дідуся застала Дмитра в Карпатах, де він перебував на зніманнях у стрічці “Тіні незабутих предків”.

Популярне

Схожі статті

Поживно, смачно та недорого! Знаменита закуска, яку готую на кожне свято: рулет зі свинячої рульки. Рецепт

Рулет зі свинячої рульки виходить неймовірно смачним, а готується без клопоту. Якщо ви шукаєте оригінальну закуску на святковий стіл, то рекомендуємо цей рецепт!

Духові пиріжки з сирного тіста із джемом: мій чарівний рецепт, коли зненацька захотілось солоденького

У сучасному темпі життя навіть хвилини стають ціннішими, ніж будь-коли. Тому мистецтво швидкого та простого готування стає необхідністю, через що сьогоднішній рецепт солодкої випічки є актуальним.

“5 місяців виповнилося”: Володимир Дантес поділився фото підрослого Василя та побажав усім “дитячого” щастя

Володимир Дантес показав свого домашнього улюбленця, якого завів разом із Дашею Кацуріною. Фото пухнастика співак опублікував у своєму Instagram.