Могили видатних Ступки, Мозгового, Матвієнка на Байковому кладовищі: перевернуте дерево, ялівець, дерен

Час невблаганний. Найкращі люди йдуть у небуття. Нам лиш залишається зберігати пам'ять про них. Погляньмо, як виглядають місця останнього прихистку відомих артистів.

Богдан Ступка

Великого актора не стало 22 липня 2012 року. Спочатку на могилі Богдана Сильвестровича встановили величезний портрет. А до 75-річчя у 2016-му зробили дивовижний пам’ятник у вигляді перевернутого догори корінням дерева.

Як виглядають могили великих артистів

Фігуру з бронзи заввишки 1,6 м вилив одеський скульптор Михайло Рева, який особисто знав Ступку. На плиту нанесли світлини з різних вистав за допомогою комп’ютерної графіки. А біля театру Франка встановили бронзову фігуру актора на весь зріст роботи Володимира Чепелика.

Як виглядають могили великих артистів

Микола Мозговий

Композитор полюбляв осінь. Тож донька Олена Мозгова навідалася на Байкове кладовище, щоб відвідати татуся, а заразом перевірити, чи не викопали чималий кущ ялівцю поряд. Миколи Петровича не стало у 2010 році. Скульптуру йому зробили величезну.

Як виглядають могили великих артистів

Він сидить на великому кріслі, тримаючи одну руку на коліні, іншу – на грудях. Довкола залишили місце, щоб поховати поряд із главою родини решту родичів. До 70-річчя Мозгового біля службового входу Палацу мистецтв “Україна” встановили скульптуру видатному українцю.

Анатолій Євдокименко

Попри війну Софія Ротару щороку навідується на Байкове кладовище в день смерті чоловіка 23 жовтня. Анатолій Кирилович пережив кілька інсультів і помер у 2002 році. Відтоді вдова заміж більше не виходила.

Як виглядають могили великих артистів

Якби чоловік жив, цьогоріч пара б відзначила 55-річчя подружнього життя. Софія Михайлівна вся в чорному підійшла до могили чоловіка, де він зображений з трубою в руках, пригадавши, що минув уже 21 рік, як вона залишилася сама.

Популярне

Схожі статті

Друге кохання Святослава Вакарчука: що відомо про жінку, заради якої співак покинув Лялю Фонарьову

Відомий український співак Святослав Вакарчук тримає своє особисте життя у повному секреті. Та приховати розлучення та народження дітей від нової жінки йому не вдалося.

Кефір, борошно і грудочка фаршу: рецепт ніжного і соковитого заливного пирога з м’ясом – розлітається на ура

Використавши мінімальну кількість продуктів, ви зможете приготувати дуже смачний і ситний пиріг з м'ясом. Рецепт простий, а результат – приголомшливий.

Раніше замовляла цю закуску в ресторанах, а тепер навчилася готувати вдома: хрумкі сирні палички в паніровці

Смачні сирні палички можна без зайвого клопоту приготувати вдома. Вони чудового підійдуть у якості закуски для застілля, або як перекус діткам. Все що треба, ще правильний рецепт та 15 хвилин часу.