Видатні актриси сучасності: Лія Ахеджакова та Ада Роговцева більш як 60 років на сцені і йти не збираються

Є актриси, творчість яких перетворюється на справжню легенду. Важко уявити, як можна більш ніж 60 років поспіль виходити на сцену й отримувати від цього задоволення. Але такі унікуми існують.

Лія Ахеджакова – 85 років

Лія Меджидівна вперше вийшла на сцену Театру юного глядача 62 роки назад. Виступала в амплуа травесті. Провела в цьому закладі 16 років поспіль. З 1977 року перебралася у “Современник”, де успішно грала, допоки не почалася агресія проти України.

Зірки понад 60 років на сцені

Уродженка тодішнього Дніпропетровська не стала мовчати, чітко висловивши свою позицію. За що й постраждала – народну артистку росії цьогоріч нахабно звільнили. Тож довелося перебратися на театральні підмостки в Європі, але зав’язувати з акторською кар’єрою Ахеджакова не поспішає.

У 1975 році актриса зіграла подругу головної героїні Наді в “Іронії долі”. Цю комедію знімав Ельдар Рязанов. Коли ж у 2007 році було вирішено зняти сіквел новорічної пригоди, Лія Меджидівна навідріз відмовилася зніматися, хоча їй пропонували 50 тис.доларів за 2 робочих дні. Тож довелося переробляти сценарій, буцімто героїня переїхала на ПМЖ до Ізраїлю.

Ада Роговцева – 86 років

Глухівчанка на сцені з 1956 року. Тож грає у виставах вже 67 років поспіль. Тоді ж почала зніматися в кіно. У 23 роки акторка здобула звання заслуженої артистки урср. Ада Миколаївна має купу орденів та інших високих відзнак.

Зірки понад 60 років на сцені

А ще Ада Роговцева володіє чіткою позицією. За підтримку української армії росіяни оголосили акторку персоною нон грата. Адже гроші, зароблені на зніманнях у їхньому кіно, жінка перераховувала на підтримку ЗСУ. У 2022 році Ада Миколаївна знялася в українському серіалі “Мама. Продовження”, зігравши лікарку на пенсії.

Популярне

Схожі статті

На цю вечерю прибігають навіть сусіди. Просто, але як же смачно виходить: курячий суп із сирними кульками

Суп - це знайома всім проста і смачна страва, яка також вважається корисною. Сьогодні ми підготували незвичайний рецепт курячого супу з сирними кульками, який сподобається кожному з першої ж спроби.

Беру курку та помідори і готую геніальний салат: оригінальний рецепт з доступних продуктів на свято

Приготуйте цю страву один раз і ви будете робити її постійно. З найпростіших продуктів виходить оригінальний салат, який з легкістю стане зіркою святкового столу.

Злата Огнєвіч зробила огляд на купе потягу Дніпро-Хелм: в Укразалізниці як в п’ятизірковому готелі (ФОТО)

Відома українська співачка Злата Огнєвіч на своїй Інстаграм-сторінці розповіла, як подорожувала на потязі міжнародного сполучення. Зірка показала купе та провела огляд.