Насправді не Гурченко: яким було справжнє прізвище відомої актриси – все через помилку паспортистки

Паспортистки вряди-годи припускаються помилок і кардинально змінюють долю ні в чому не повинних людей. Жертвою такої прикрої помилки стала й Людмила Гурченко, вірніше, її тато.

Тато відомої актриси Марк Гаврилович Гурченков народився на Смоленщині. Та коли свого часу у Харкові отримував паспорт, йому видали офіційний документ, в якому прізвище було записане на український манір – Гурченко.

Тато Людмили Гурченко був Гурченковим

Буква “в” безнадійно загубилася, але донька Людмила особливо не переймалася через це. В житті Людмили Марківни траплялося чимало інших курйозів. Зокрема, ім’я дівчинка отримала з голлівудського фільму.

17-річна дружина Марка саме перебувала в пологовому, коли чоловік зайшов у кінотеатр та переглянув стрічку “Акули Нью-Йорка”. Наступного дня майбутній татусь прийшов у пологовий будинок і передав породіллі записку.

Внучка Людмилы Гурченко живёт в отвратительных условиях
Тато Людмили Гурченко був Гурченковим

Зажадав, щоб якщо народиться хлопчик, він був Аланом, а якщо дівчинка, то Люсі. Саме так звали головних героїв уподобаної Марком стрічки. Отже, Людмилу Марківну недарма частенько називали Люсею.

Жила родина дуже бідно. Займали кімнату в напівпідвальному приміщенні майже в центрі Харкова. Але Люся Гурченко з 9 років відвідувала музичну школу. Коли закінчила школу, саме тато наполіг, аби вступала до театрального в москві.

Тато Людмили Гурченко був Гурченковим

Вона подала документи до трьох вишів і пройшла у всі три навчальних заклади. Для себе обрала ВГІК. Дорогою до столиці, залишила у потязі під подушкою сумочку, в якій містилися паспорт, атестат про середню освіту й гроші. Як викручувалася з подібної ситуації, одному Богу відомо.

Іван Пир’єв, зіткнувшись із 20-річною Людмилою у коридорі “Мосфільму”, відразу ж запросив акторку на роль у “Карнавальну ніч”. А от у “Гусарську баладу” та “Іронію долі” Гурченко проби не пройшла. Ельдар Рязанов зняв її повторно лише через 20 років у стрічці “Вокзал для двох”.

Популярне

Схожі статті

Невже зовсім стало скрутно: Олена Шоптенко, перебуваючи за кордоном, оголосила про розпродаж своїх речей

Багато зірок, які перебувають за кордоном, продовжують допомагати Україні, збираючи кошти на своїх концертах. Олена Шоптенко вирішила йти іншим шляхом, знаходячи творчий підхід до підтримки.

Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!

Довела до сліз світську левицю: що такого розповіла Наталія Могилевська Осадчій та від чого Катя заплакала

Наталія Могилевська демонструє, що інколи один акт доброти може змінити життя тих, кому він адресований. Її приклад показує, що справжня любов та турбота можуть зробити світ кращим.