Паспорт бреше: Ніні Матвієнко та Андрію Миронову переплутали дату народження, а Ганні Сумській скостили рік

У радянські довоєнні часи частенько траплялися помилки в документах. От і змушені були знамениті люди відзначати день народження зовсім не в той день, коли народилися.

Ганна Сумська

Ганна Іванівна народилася у 1932 році, хоча у паспорті було записано, що в 1933-му. Заслужена артистка України пережила Голодомор, Другу світову війну, шалені 90-ті. Закінчилося XX сторіччя і, здавалося, що тепер усе буде гаразд. Але ні.

У паспорті Сумської, Матвієнко та Миронова виявлено помилки

В останні дні життя видатної акторки до України вдерлися окупанти. Довкола йшли бої, прилітали ракети, а доньці Ользі довелося через Фейсбук домовлятися про поховання мами у лютому 2022 року. Родина забирала тіло жінки з моргу під акомпанемент балістичних ракет.

Ніна Матвієнко

Ніна Митрофанівна з’явилася на цей світ 13 жовтня 1947 року. У них із найстаршим братом була одна дата народження. Але тоді існувало таке правило, що дітям, народженим 10 числа, давали манну крупу.

У паспорті Сумської, Матвієнко та Миронова виявлено помилки

Матуся вирішила схитрувати й записала донечку на 10-те. Отож отримала подачку від держави. Але Ніна Митрофанівна знала справжню дату свого народження і завжди за життя відзначала свято напередодні Покрови.

Андрій Миронов

Цьому видатному актору записали в документах не лише несправжню дату народження, але й прізвище змінили. Народився Андрій Олександрович 7 березня 1941 року. Але матуся – своєрідна жінка – вирішила записати сина на 8 березня як подарунок жінкам.

У паспорті Сумської, Матвієнко та Миронова виявлено помилки

Перейми в акторки почалися просто на сцені, тож відразу після концерту й відправилася народжувати. Попервах хлопчик носив прізвище свого тата Олександра Менакера. Коли у 1950 році на весь союз прогриміла справа лікарів, кмітлива жінка втямила, що сину з таким прізвищем буде дуже важко пробитися у житті, тому швиденько переписала Андрія на своє.

Популярне

Схожі статті

Беру 1 склянку олії та 2 яйця і замішую тісто на вертути: з карамельними яблучками виходять нереально смачні

Такі вертути з карамельними яблуками дуже поширені в Одесі. Тепер ми всі можемо насолодитися хрумким смаком листкового тіста з карамельними яблучками, запеченими у духовці.

Не мобілізований, але підготовлений: Андрій Джеджула планує стати асом у захисті неба над Києвом

Андрій Джеджула вбрався у піксель і відбув на військовий полігон. Та шоумен не став військовослужбовцем ЗСУ, а долучився до добровольчого підрозділу захисників неба.

Донька Лілії Ребрик не лише в кіно знімається, як мама: танцює на професійній арені, як тато Андрій Дикий

У житті старшої доньки Лілії Ребрик сталася видатна подія. Діана Дика у свої 12 років взяла участь у великому турнірі в Лондоні. На паркет вийшла разом із новим партнером Микитою Руденком.