facebook

Заручниця однієї ролі: зігравши Проню Прокопівну у “За двома зайцями”, Криницина поставила хрест на кар’єрі

Всі ми пам'ятаємо Маргариту Криницину за роллю Проні Прокопівни у комедії "За двома зайцями", хоча прем'єра стрічки відбулася у 1961 році. На жаль, ця популярність не призвела ні до чого хорошого.

Маргарита Криницина народилася 92 роки тому на Уралі. Залюбки брала участь у шкільній самодіяльності, а потім вступила до інституту кінематографії. Трішки попрацювала у москві та з 1959 року мешкала у Києві.

У кіно акторка знімалася й раніше, але роль Проні Прокопівни Сірко принесла їй всенародну славу. Щоправда, рідним Маргарити стрічка “За двома зайцями” не сподобалася категорично.

Як виглядала насправді акторка, що зіграла Проню ПрокопівнуДонька назвала матусю “страшною”. Чоловік Євген Онопрієнко, який працював сценаристом, теж не розумів, як можна було дозволити себе так спотворити?! Він подивився комедію один раз і ніколи надалі не переглядав.

Більше Криницину на серйозні ролі не запрошували, вважаючи її суто комедійною акторкою. І хоч фільмографія Маргарити складає зо 7 десятків стрічок, головну роль вона отримала ще лише один раз. Зіграла Олександру Безродню у фільмі “Передвіщаючи перемогу”. Події стрічки розгортаються у травні 1921 року під час трудового недільника.

Як виглядала насправді акторка, що зіграла Проню ПрокопівнуЗнаменитість дуже сильно переживала власну непотрібність, хоча її можна було побачити у “Весіллі в Малинівці”, “Бумбараші”, “Зеленому фургоні” та інших відомих кінороботах.

Згадали про Криницину лише у 90-их роках і почали засипати нагородами й запрошувати на телешоу. Та жінка вже мала проблеми зі здоров’ям, тож їй було байдуже. Щоправда, на відкритті пам’ятника Проні та Свириду Голохвастому біля Андріївської церкви таки з’явилася. Це був 1999 рік. Тоді ж акторку наділили премією Довженка.

Пам’ятник Проні Прокопівні та Голохвастову у Києві

У 2003-му, коли новорічної ночі на екрани вийшов мюзикл “За двома зайцями” з Пугачовою та Вєркою Сердючкою, Маргарита Василівна саме перебувала у лікарні. Попросила, щоб у її палату принесли телевізор і подивилася сучасну інтерпретацію. Настрій у пацієнти після перегляду значно покращився – певно, кіно сподобалося. А за 2 роки Маргарити Кринициної не стало.

Популярне

Схожі статті

Потап стане дідом раніше, ніж Каменських народить дітей: падчерка репера вийшла заміж і планує поповнення

Ще кілька років тому репер Потап в інтерв'ю зізнавався, що планує стати багатодітним батьком. Та зараз у нього набагато більше шансів стати дідусем, ніж батьком малюка.

Віктор Франкович, Владислав Миколайович, Олег Анатолійович: це найвідоміші українські зірки, а ви й не знали

Для кожної людини приходить той час, коли її починають називати по батькові. Ось і наші знаменитості – не виключення. Імена вже не Віктор Павлік, Влад Яма чи Олег Винник, а трішки довші.

По салонах не бігає, бо любить “тиху розкіш”? Манікюр Наталії Сумської став модним трендом (ФОТО)

68-річна акторка Наталія Сумська започаткувала нову моду на манікюр. Тепер жінок із таким нігтями як у Сумської вважають стильними та сучасними.

Здається, вагітна: Альбіна Джанабаєва в купальнику на березі моря видала секрет, який приховував Меладзе

Колишня "Віагрянка" Аліна Джанабаєва заінтригувала публіку загадковим постом в соціальній мережі Instagram. Деякі шанувальники вже висловили свої припущення щодо можливого розвитку подій.

А ви знали, як виглядав перший чоловік Насті Каменських? Любові було стільки, що навіть довелось розійтись

Відома українська співачка Настя Каменських сьогодні перебуває у щасливому шлюбі зі своїм чоловіком Потапом. Втім, до нього артистка була з іншим.

Ідол жіночої краси, а на голові – гніздо: Надя Дорофєєва показалася на публіці не в інстаграмному вигляді

Популярна українська співачка Надя Дорофєєва постійно підкорює публіку своїми ефектними образами та почуттям стилю. Проте не завжди артистка вигладає як "з голочки" навіть поза межами дому.