Через що 30 років ворогували Алла Пугачова і Софія Ротару

Історія ворожнечі двох прим радянської естради - мало відома в ті часи і всі подробиці розкрилися вже в 2000-і роки. Правда, деякі моменти і зараз викликають палкі суперечки в середовищі музичних критиків, а самі зірки стійко зберігають всі таємниці. Як це було?

У радянські часи інтернету не було, жовтої преси теж, по ТБ і радіо – тільки ідеологічно витримані новини. Тому про все інше люди дізнавалися з двох перевірених джерел інформації – сарафанного радіо і ОБС (одна баба сказала).

Так ось, з уста в уста стали передаватися спостереження: Ротару і Пугачова ніколи разом не з’являються в збірних концертах, не спілкуються між собою, а якщо випадково опиняються поруч, намагаються не перетинатися і скоріше піти. Причини такої поведінки були майже очевидні – звичайна заздрість і конкуренція.

Конкурентки

Дві співачки з’явилися на сцені практично в один час. Але Софія Ротару відразу стала знаменитістю і в 1973 році отримала звання Заслуженої артистки, а Алла Пугачова ще кілька років була на других ролях – популярність до неї прийшла тільки в 1975 році з піснею «Арлекіно». Звання Заслуженої артистки їй дали в 1980 році.

Ротару на початку кар'єри
Ротару на початку кар’єри
Алла Пугачова на початку кар'єри
Алла Пугачова на початку кар’єри

Співак Сергій Мінаєв в інтерв’ю сказав:

«Алла Борисівна боялася конкуренції і абсолютно точно розуміла, що Ротару співає нітрохи не гірше, ніж вона. Голос нітрохи не гірше, фактура навіть десь краще, чарівності, може бути, більше. Розуміла і боялася».

Музичний критик Сергій Сосєдов підтверджує це, він говорить, що Пугачова дуже злилася на Ротару, мовляв та несучасна, у Алли і репертуар краще, і виглядає модніше. А Софія просто собі посміхалася і випускала хіт за хітом.

Особливо болючим ударом стала пісня «Лаванда», адже співати її могла і сама Алла, але не оцінила можливості цієї композиції.

Вкрадена «Душа»

Ще багато гуляли чутки, що Ротару у Пугачової повела роль у фільмі «Душа» — повинна була зніматися Алла, а Ротару натиснула на режисера Олександра Стефановича і той був змушений знімати її.

Ротару у фільмі "Душа" 1981 рік.
Ротару у фільмі “Душа” 1981 рік.

Сам Стефанович спростував це. Він сказав, що першою почав знімати Аллу в фільмі «Рецитал», але та на знімальному майданчику поводилася дуже грубо, хамила персоналу, врешті-решт, побила другого режисера Валентину Ковальову і розірвала на ній пальто. Після цього з нею працювати більше не захотіли і на новий фільм запросили Ротару.

Пугачова в песто "Арлекіно"
Пугачова в пісні “Арлекіно”

Політика

Ще один привід для агресії у Примадонни був через політику. У той час Україною керував Володимир Щербицький, він був великим фанатом Ротару. Ось і розпорядився, щоб «московську пташку співочу» не пускали далі середини Дніпра. Тому концертів у Пугачової в УРСР практично не було, хіба що в Донецьк її пускали.

Софія Ротару
Софія Ротару

Наступний конфлікт трапився на початку 80-х – Пугачова вже теж мала звання, слава обох гриміла на весь Союз, хоч їм тісно двом було на першому місці, але до відкритих конфліктів не доходило, все було чинно і пристойно.

Алла Пугачова
Алла Пугачова

Але так сталося, що вони обидві гастролювали в Ялті і раптом Пугачова зробила перший крок назустріч і запросила Ротару «на побачення». Та прийшла і вони в присутності своїх друзів навіть обнялися й поцілувалися.

Опудало

А потім Пугачова як би ненароком завела розмову – ось як би було добре одружити її дочку Христину з сином Ротару Русланом. На що Софія гордовито сказала, що такі розрахунки її не влаштовують – в шлюбі головне почуття і вона хоче, щоб її син був любимим і щасливий.

Пугачова образилася по-чорному – як же, їй відмовили! При цьому Христині було тоді років 11, а Руслану 10. Хлопчик повинен був грати роль Діми Сомова в фільмі «Опудало», де головну роль мала Крістіна Орбакайте. Але розлючена Пугачова зробила все, щоб Руслана Євдокименка замінили і роль віддали синові актриси Наталії Кустинської Миті Єгорову.

Пугачова і Ротару з дітьми
Пугачова і Ротару з дітьми

Перемир’я

Як стверджують люди з близького оточення, естрадна «війна» була тихою і велася чесно, без бруду, взаємних образ.

Періодично вони показували, що у них чудові стосунки. Ось відео, де Алла Пугачова і Софія Ротару за кулісами програми “50 на 50 ” (02.03.1991 р.)

 

Але в народі чутки про війну двох прим не припинялися. Уже в 2009 році піарники умовили співачок помиритися на людях. Пугачова і Ротару разом виконали хіт «Нас не догонят» групи «Тату» і майже переконали всіх, що у них прекрасні відносини.

Так тягнулося три роки – вони зустрічалися на фестивалях, обіймалися, могли навіть за одним столиком посидіти.

перемир'я
Перемир’я

Різдвяні зустрічі

А в 2012 році відносини знову зіпсувалися з невідомої причини. І Примадонна не запросили Ротару на свої щорічні Різдвяні зустрічі. Тоді в немилість потрапили також Йосип Кобзон, Олександр Розенбаум, Валерій Леонтьєв. Ротару зробила вигляд, що їй це по барабану і ніяк не коментувала ситуацію.

Алла Пугачова сьогодні
Алла Пугачова сьогодні
Софія Ротару сьогодні
Софія Ротару сьогодні

Сьогодні

З тих пір дві вже пенсіонерки живуть в паралельному режимі. Кажуть, що у свята передзвонюються, сухо вітають один одного, але не більше. Ділити-то їм більше нічого. Естраду вже окупували молоді та воюють між собою тепер вони, правда, не так красиво і тихо.

Схожі статті

Величезний лайк цій вечері 2 в 1: куряча печінка з оригінально запеченою картоплею. Готую для всієї родини

Кулінари стверджують, що страва з печінкою, приготована за цим рецептом, має повне право називатися теплим салатом, а картопля, запечена у такий спосіб — це повноцінний гарнір.

Розкішний трюфельний торт без коржів: замішала і відправила в духовку – все просто! Моя вдала імпровізація

Пропонуємо ідеальний трюфельний торт без заморочок, який буде до вподоби всім поціновувачам шоколаду. Такий десерт чудово пасуватиме для сімейного чаювання.

Василь Вірастюк пригадав, як зрадив колишню та зізнався, якими є його нові стосунки: у подробицях і деталях

Василь Вірастюк, стронгмен та народний депутат нещодавно викликав хвилю обговорень серед шанувальників, поділившись відвертою інформацією про своє особисте життя.