Діти світових і наших знаменитостей, які вважають, що краще б народилися від кухарки

Наявність багатства і слави не гарантує того факту, що з людини вийде хороший батько - часом діти з бідних сімей набагато щасливіші ніж діти знаменитостей.

Вся справа в нестачі уваги, яку не готові присвячувати своїм спадкоємцям зірки; та й бурхлива вдача «великих» людей часто вже не уживається з дитячою безпосередністю. Про історії невдалої педагогіки і зруйноване дитинство – нижче.

Ситуації, коли великі люди не готові були відволіктися від своїх справ заради виховання дітей, траплялися протягом багатьох століть – монархи майже не приділяли уваги майбутнім наступникам престолу, віддаючи їх в руки мудреців; генії і філософи ставилися до малюків нудьгуючи, вважаючи «тягарем побуту». Іронічно, що часом і самі видатні педагоги Середньовіччя не відрізнялися раціональністю в своїй родині.

Погані батьки з минулого

Наприклад, Жан-Жак Руссо, мислитель епохи Просвітництва, здав своїх рідних п’ятьох дітей в притулок. Мовляв, заважали працювати і писати праці про правильне виховання дітей! Схоже, він думав, що поради зовсім не обов’язково повинні поширюватися на їх автора.

Жан-Жак Руссо
Жан-Жак Руссо

Лорд Байрон теж вирішив відмовитися від незаконнонародженої чотирирічної дівчинки – ну, погуляв на стороні з малолітньою безприданницею, дізнався про вагітність і кинув. Бідна і вагітна Клер Клермонт багато разів намагалася достукатися до епатажної знаменитості, але натяки на утримання дитини він ігнорував. Аж поки однорічну дочку не передали йому на виховання родичі Клер. Випробування дитиною Байрон витримав лише три роки, поки не здав її в монастир куди подалі від очей своїх. Там дівчинка прожила всього рік і померла.

лорд Байрон
Лорд Байрон

Марина Цвєтаєва

Одна з найталановитіших поетес ХХ століття, сумна Марина Цвєтаєва в цілому не відрізнялася любов’ю до дітей. Навіщо вони з чоловіком народили трьох дітей, якщо в колах друзів Марини все знали про її ненависті до гучних і неспокійним немовлятам, залишилося загадкою. Тому двоє з трьох виявилося в притулку. Друга дочка Цвєтаєвої, хвороблива Ірина, там і померла. Після цього за наполяганням чоловіка поетеса забрала назад старшу дочку Аріадну, а сина якось терпіла все це час.

Марина Цвєтаєва з Аріадною
Марина Цвєтаєва з Аріадною

Хто з сучасних зірок не любить своїх дітей

Із сучасних публічних особистостей теж завжди є і були такі зірки, у кого або не ладиться зі своїми батьками, або проблеми з дітьми. Зараз весь світ спостерігає за безліччю скандалів навколо Меган Маркл і її сім’ї: батько пише «сенсаційні» листи і дає скептичні коментарі до поведінки дочки, то хтось ще і її найближчого оточення раптом нагадає світові про всіх грішки Меган. Сама дружина принца Гаррі намагається дипломатично триматися осторонь і неугодних родичів ігнорує.

Меган Маркл і її батько
Меган Маркл і її батько

Відхід з сім’ї батька сильно відбився на характері і долю голлівудської красуні Анджеліни Джолі. Дівчинка дуже болісно перенесла розрив батьків і подальше зникнення з її життя батька Джона Войта, і «ненавиділа всіх чоловіків». На зйомках одного з фільмів «Лара Крофт» батько і дочка повинні були зніматися разом, але тільки почали постійно скандалити. Далі батько Джолі почав давати сумнівні інтерв’ю і виставляти дочка в безсторонньому світлі, після чого всі їх спілкування закінчилося.

Анджеліна Джолі і Джон Войт
Анджеліна Джолі і Джон Войт

Схожа історія трапилася і з Анфісою Чеховою – її батько теж кинув сім’ю, коли майбутня телеведуча була маленька, щоб спробувати прославитися на образах дочки пізніше. Анфіса нерідко розповідала в інтерв’ю, як її засмучує такий стан речей і їй прикро бути «проміняв на гонорар». Спілкування між Чехової і батьком навряд чи колись вже налагодиться.

Анфіса і її батько
Анфіса і її батько

З самих сумнівних батьків-зірок варто згадати Сергія Звєрєва – колись стиліст усиновив хворого хлопчика з притулку і приховав від нього факт того, що її прийняли. Після випадкового одкровення родичів хлопчик дізнався про це і став шукати біологічну матір, паралельно сварячись з прийомним батьком і намагаючись відсудити у нього гроші. На цьому «дивне» поведінку хлопця не закінчилося: він все ще погрожує «воювати» за квартиру, одружився на неугодної батькові нареченій Юлії і всіляко засмучує Звєрєва.

Сергій Звєрєв і його прийомний син
Сергій Звєрєв і його прийомний син

Схожі конфлікти довгий час були і в родині Олени Яковлевої: специфічної спосіб життя оббитого татуюваннями сина Дениса не подобався матері, поки вони не роз’їхалися. Роздільній життям перервалася низка десятирічних скандалів між поколіннями, але претензії до «байдужому дитинству» у хлопця залишилися – він часто розповідає, що мама-актриса не присвячувала йому часу, і він ріс на руках у бабусі. На жаль, минулого вже не виправити, але тепер відносини між сином і матір’ю злегка покращилися.

Олена Яковлева та її сын
Олена Яковлева та її сын

 

Схожі статті

Василь Вірастюк пригадав, як зрадив колишню та зізнався, якими є його нові стосунки: у подробицях і деталях

Василь Вірастюк, стронгмен та народний депутат нещодавно викликав хвилю обговорень серед шанувальників, поділившись відвертою інформацією про своє особисте життя.

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.