Головні чарівниці радянських казок – як склалася їхня доля

Хто вони - актриси і актори, яким пощастило зіграти казкову принцесу, фею або принца, і запам'ятатися всім цієї вдалої роллю? І як вони живуть зараз?

Не тільки діти, а й дорослі в усі часи будуть любити казки – з їх допомогою легко відчути себе знову безтурботно і чарівно. Тому фільми-казки активно випускалися в Радянському Союзі і не зникають з екранів до сих пір. Роль в них вважалася престижною і прибутковою, адже рідко такі стрічки залишалися непоміченими.

Яніна Жеймо

Попелюшка
Попелюшка

Головна і найяскравіша дівчина вітчизняних казок – Яніна Жеймо. Колись їй випав дивовижний шанс зіграти всім відому напівсироту, на яку чекала зустріч з прекрасним принцом – Попелюшку. І Яніна цей шанс не упустила, хоча на той час їй вже було 37 років!

Попелюшка курила, як швець
Попелюшка курила, як швець

Витончені туфельки крихітного 31 розміру і їх володарка відмінно запам’яталися глядачам.

На час зйомок у Жеймо було двоє дітей
На час зйомок у Жеймо було двоє дітей

Валентина Сорогожская

Валентина Сорогожская в образі Василіси
Валентина Сорогожская в образі Василіси

Актриса Валентина Сорогожская мало знімалася в кіно – її кар’єра обмежилася лише двома ролями, але одна з них назавжди зберегла ім’я артистки в історії радянських казок. Василиса Прекрасна зачарувала не одного юнака свого часу.

Наталя Андрейченко

Наталя Андрейченко
Наталя Андрейченко

Мало хто не захоплювався інтелігентної леді-досконалість з дивним педагогічним талантом – фільм «Мері Поппінс» люблять переглядати всі від малого до великого. Ця роль принесла Наталії Андрейченко заслужену славу і загальну любов. І жодна наступна екранізація не буде кращою, ніколи!

Тамара Макарова

Тамара Макарова
Тамара Макарова

Ще однією запам’ятовується чарівницею, або навіть чаклункою з казок була Тамара Макарова, більш нам відома в ролі Господині Мідної гори. На щастя, до кінця фільму «Кам’яна квітка» крижане серце володарки Данила-майстер таки розтопив. Але наскільки харизматичним був образ!

Аліса Фрейндліх

Аліса Фрейндліх
Аліса Фрейндліх

Ім’я Аліси Фрейндліх точно назавжди збереглося серед головних персоналій радянського кіновиробництва, але крім ролей в серйозних картинах вона ще подарувала нам чудову Снігову королеву. Хто б міг подумати, що замість суворої і суворою королеви ми отримаємо чарівну любительку морозива? А завдяки Фрейндліх у нас така є!

Ксенія Рябінкіна

Ксенія Рябинкина
Ксенія Рябінкіна

Як же в цьому списку без Ксенії Рябінкіна і її Царівка-лебідь. Тендітна, витончена і неймовірно граціозна – ось основні характеристики, які змусили нас всіх полюбити трагічно прекрасну Царівну з «Казки про царя Салтана». Не дарма Рябінкіна стільки років була солісткою московського балету!

Лідія Вертинська

Лідія Вертинська
Лідія Вертинська

Знайшлося місце і для Лідії Вертинської – її казковий персонаж втілює в собі багато алюзій і прихованих підтекстів, так що Птаха щастя багатьом запам’яталася своєю містичною аурою. У фільмі «Садко» Птах зі своїм заколисуючим голосом вводила в транс не тільки інших персонажів, а й глядачів. Так що нам, як і героям фільму, належить нею захоплюватися!

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.