Як змінилися актори улюблених радянських казок, що з ними зараз

Після зйомок в одному з найбільш затребуваних жанрів кіно - в казках - багато радянських артисти раптом прокинулися знаменитими, знайшли бажану славу і успіх. Для деяких з них ці ролі стали головними в кар'єрі, адже ці кінострічки часто переглядають всією сім'єю до сих пір! Як же склалася доля тих, кого ми знаємо як героїв радянських казок?

Тетяна Клюєва

Тетяна Клюєва
Тетяна Клюєва

У фільмі «Варвара-краса, довга коса» найяскравішою була роль Тетяни Клюевої – роль писалася буквально заради красуні. Олександр Роу, режисер картини, повністю поклався на юну актрису і не схибив – успіх був приголомшливим. Але зніматися в кіно далі Тетяні, мабуть, завадила любов – незабаром після зйомок вона вийшла заміж за моряка і до сих пір живе з сім’єю в Севастополі, керуючи місцевою організацією Спілки кінематографістів.

Ксенія Рябинкина

Ксенія Рябинкина
Ксенія Рябинкина

Ксенія Рябинкина, завжди витончена і граціозна Царівна-лебідь з «Казки про царя Салтана», довгий час працювала солісткою Великого театру, поки не отримала пропозицію зніматися в Індії. Фільм Радж Капур вийшов украй успішним, тому Рябинкина стала зіркою в країні, але дівчина вирішила повернутися в хореографію. З тих пір пройшло більше 30 років, у Ксенії вже виріс син-актор Євген Стичкін, а вона далі займається викладанням танців і часом знімається в невеликих ролях.

Світлана Орлова

Світлана Орлова
Світлана Орлова

Світлана Орлова відома нам як Оленка з казки «Фініст – Ясний сокіл» і головна героїня «Принцеси на горошині». Кар’єра у миловидної дівчини вийшло вкрай успішною, вона знялася в півсотні картин і навіть ще однієї казці – «Крижаний внучці». Крім акторського ремесла, Світлана також займалася балетом і працювала фотомоделлю. Зараз вона займається викладанням хореографії в Москві.

Яніна Жеймо

 "Яніна

Головна Попелюшка Радянського Союзу виконала свою зоряну роль у віці 37 років – мініатюрні форми Яніни Жеймо не спричинили ні у кого підозр, а тільки захоплення. Але загальне обожнювання не посприяти подальшим зйомкам Яніни, так що в її фільмографії числиться всього два фільми. Зрозуміло, крім проектів озвучення – нею Жеймо і зайнялася всерйоз замість акторства. У нинішній час вона живе в Польщі в колі сім’ї.

Олексій Консовський

Олексій Консовський
Олексій Консовський

Партнер Яніни по зйомках, Принц з «Попелюшки», може похвалитися більш творчої та яскравим життям – талант Олексія Консовський не раз відзначали державними нагородами в Росії і за кордоном. За спиною артиста було більше 30 кінокартин і безліч театральних постановок, радіоспектаклі і ролі озвучення, поки його життя не обірвалося у віці 79 років. Консовський помер в столиці від хвороби.

Олег Видів

Олег Видів
Олег Видів

У іншого красеня радянських казок, Олега Видова, з акторською кар’єрою все теж склалося дуже добре – після втілення персонажа Гвідона з «Казки про царя Салтана» його помітили провідні радянські режисери. Наступна яскрава роль – головна у фільмі «Вершник без голови», а потім успіх привів актора до Голлівуду. Там він знімався в бойовиках (наприклад, «Червона спека» з Арнольдом Шварцнеггером) і заснував свою фірму прокату, але в 73 роки, на жаль, помер.

Додо Чоговадзе

Додо Чоговадзе
Додо Чоговадзе

Додо Чоговадзе, більш відома нам як царівна Будур з «Чарівному лампи Аладдіна», теж раптом стала вкрай популярною після виходу фільму – але не змогла утримати славу. Нових ролей не пропонували, а ті фільми, які були в процесі зйомок, так і не вийшли на екран. Так що тепер колишня актриса займається дитячою психологією і живе в рідному Тбілісі.

Наталія Петрова

Наталія Петрова
Наталія Петрова

Чарівна Людмила з майже однойменної поеми Олександра Пушкіна теж не стала активно зніматися після оглушливого успіху – Наталії Петрової було досить творчого оточення. Мистецтво звело її спочатку з Володимиром Висоцьким, а потім з його товаришем і майбутнім чоловіком артистки, Бабека Серуш. Зараз у подружжя відмінний ювелірний бізнес.

Сергій Мартинов

Сергій Мартинов
Сергій Мартинов

Сергій Мартинов зіграв царевича Прошу в казці з такою ж назвою, але став відомий після фільму «Скринька Марії Медичі». Ця роль принесла акторові міжнародну славу і безліч пропозицій від зарубіжних режисерів. Вдосталь назнімав в кіно, Мартинов вирішив і сам спробувати писати сценарії – і ця робота йому сподобалася не менше. Зараз вони часто миготять на публіці із зірковою дружиною Іриною Алфьоровою.

Олександр Габілін

Олександр Габілін
Олександр Габілін

Для ще одного юнака радянських казок, виконавця ролі принца Жака з фільму «Ослиная шкура», ця партія стала світанком блискучої кар’єри. Незабаром після зйомок у своїй головній ролі Олександр Габілін очолив Московський драматичний театр, почав викладати в театральному училищі, навіть спробував себе в ролі ведучого на ТБ. Ви можете пам’ятати його в програмі «Жди меня» на Першому каналі. В цілому, за роки роботи у артиста набралося більше 50 успішних кіноробіт.

Борис Бистров

Борис Бистров
Борис Бистров

Ну до загального улюбленцю-авантюристу Аладдину доля теж склалася прихильно – після цієї дебютної ролі Борис Бистров миттю став популярним. Актор більше не зміг знятися в чомусь настільки ж успішний, але досяг успіху в театрі і дубляжі. Його голосом говорять персонажі таких мультиків, як «Футурама» і «Сімпсони».

Схожі статті

Довго шукала саме цей рецепт! Повітряні пончики на молоці: тісто як пух і не вбирає олію – ну дуже смачно

Пухкі, ніжні і м'які пончики щедро присипані цукровою пудрою – що може бути смачнішим?! До вашої уваги класичний рецепт найсмачніших пончиків.

Користуюся тільки цим рецептом. Діти вимагають, щоб готувала частіше: смачне горіхово-шоколадне печиво

Для затишного і теплого вечора обов'язково потрібен кухоль ароматного чаю. А який же чай без печива? Сьогодні ми підготували рецепт хрусткого горіхово-шоколадного печива, яке припаде до смаку одразу.

Готую на замовлення вже багато років, сусіди заздрять! Дуже смачні і ефектні бісквітні тістечка “Ніжність”

Бісквітні тістечка за цим рецептом виходять смачнішими за будь-який торт. Легкий, невагомий і нереально смачний – саме таким виходить десерт за цим рецептом.