Як змінилися актори улюблених радянських казок, що з ними зараз

Після зйомок в одному з найбільш затребуваних жанрів кіно - в казках - багато радянських артисти раптом прокинулися знаменитими, знайшли бажану славу і успіх. Для деяких з них ці ролі стали головними в кар'єрі, адже ці кінострічки часто переглядають всією сім'єю до сих пір! Як же склалася доля тих, кого ми знаємо як героїв радянських казок?

Тетяна Клюєва

Тетяна Клюєва

У фільмі «Варвара-краса, довга коса» найяскравішою була роль Тетяни Клюевої – роль писалася буквально заради красуні. Олександр Роу, режисер картини, повністю поклався на юну актрису і не схибив – успіх був приголомшливим. Але зніматися в кіно далі Тетяні, мабуть, завадила любов – незабаром після зйомок вона вийшла заміж за моряка і до сих пір живе з сім’єю в Севастополі, керуючи місцевою організацією Спілки кінематографістів.

Ксенія Рябинкина

Ксенія Рябинкина

Ксенія Рябинкина, завжди витончена і граціозна Царівна-лебідь з «Казки про царя Салтана», довгий час працювала солісткою Великого театру, поки не отримала пропозицію зніматися в Індії. Фільм Радж Капур вийшов украй успішним, тому Рябинкина стала зіркою в країні, але дівчина вирішила повернутися в хореографію. З тих пір пройшло більше 30 років, у Ксенії вже виріс син-актор Євген Стичкін, а вона далі займається викладанням танців і часом знімається в невеликих ролях.

Світлана Орлова

Світлана Орлова

Світлана Орлова відома нам як Оленка з казки «Фініст – Ясний сокіл» і головна героїня «Принцеси на горошині». Кар’єра у миловидної дівчини вийшло вкрай успішною, вона знялася в півсотні картин і навіть ще однієї казці – «Крижаний внучці». Крім акторського ремесла, Світлана також займалася балетом і працювала фотомоделлю. Зараз вона займається викладанням хореографії в Москві.

Яніна Жеймо

Головна Попелюшка Радянського Союзу виконала свою зоряну роль у віці 37 років – мініатюрні форми Яніни Жеймо не спричинили ні у кого підозр, а тільки захоплення. Але загальне обожнювання не посприяти подальшим зйомкам Яніни, так що в її фільмографії числиться всього два фільми. Зрозуміло, крім проектів озвучення – нею Жеймо і зайнялася всерйоз замість акторства. У нинішній час вона живе в Польщі в колі сім’ї.

Олексій Консовський

Олексій Консовський

Партнер Яніни по зйомках, Принц з «Попелюшки», може похвалитися більш творчої та яскравим життям – талант Олексія Консовський не раз відзначали державними нагородами в Росії і за кордоном. За спиною артиста було більше 30 кінокартин і безліч театральних постановок, радіоспектаклі і ролі озвучення, поки його життя не обірвалося у віці 79 років. Консовський помер в столиці від хвороби.

Олег Видів

Олег Видів

У іншого красеня радянських казок, Олега Видова, з акторською кар’єрою все теж склалося дуже добре – після втілення персонажа Гвідона з «Казки про царя Салтана» його помітили провідні радянські режисери. Наступна яскрава роль – головна у фільмі «Вершник без голови», а потім успіх привів актора до Голлівуду. Там він знімався в бойовиках (наприклад, «Червона спека» з Арнольдом Шварцнеггером) і заснував свою фірму прокату, але в 73 роки, на жаль, помер.

Додо Чоговадзе

Додо Чоговадзе

Додо Чоговадзе, більш відома нам як царівна Будур з «Чарівному лампи Аладдіна», теж раптом стала вкрай популярною після виходу фільму – але не змогла утримати славу. Нових ролей не пропонували, а ті фільми, які були в процесі зйомок, так і не вийшли на екран. Так що тепер колишня актриса займається дитячою психологією і живе в рідному Тбілісі.

Наталія Петрова

Наталія Петрова

Чарівна Людмила з майже однойменної поеми Олександра Пушкіна теж не стала активно зніматися після оглушливого успіху – Наталії Петрової було досить творчого оточення. Мистецтво звело її спочатку з Володимиром Висоцьким, а потім з його товаришем і майбутнім чоловіком артистки, Бабека Серуш. Зараз у подружжя відмінний ювелірний бізнес.

Сергій Мартинов

Сергій Мартинов

Сергій Мартинов зіграв царевича Прошу в казці з такою ж назвою, але став відомий після фільму «Скринька Марії Медичі». Ця роль принесла акторові міжнародну славу і безліч пропозицій від зарубіжних режисерів. Вдосталь назнімав в кіно, Мартинов вирішив і сам спробувати писати сценарії – і ця робота йому сподобалася не менше. Зараз вони часто миготять на публіці із зірковою дружиною Іриною Алфьоровою.

Олександр Габілін

Олександр Габілін

Для ще одного юнака радянських казок, виконавця ролі принца Жака з фільму «Ослиная шкура», ця партія стала світанком блискучої кар’єри. Незабаром після зйомок у своїй головній ролі Олександр Габілін очолив Московський драматичний театр, почав викладати в театральному училищі, навіть спробував себе в ролі ведучого на ТБ. Ви можете пам’ятати його в програмі «Жди меня» на Першому каналі. В цілому, за роки роботи у артиста набралося більше 50 успішних кіноробіт.

Борис Бистров

Борис Бистров

Ну до загального улюбленцю-авантюристу Аладдину доля теж склалася прихильно – після цієї дебютної ролі Борис Бистров миттю став популярним. Актор більше не зміг знятися в чомусь настільки ж успішний, але досяг успіху в театрі і дубляжі. Його голосом говорять персонажі таких мультиків, як «Футурама» і «Сімпсони».