Незрівнянній Чулпан Хаматовій 45 років – яка вона не на екрані, а в житті і вдома

Днями 45 років виповнилося талановитій актрисі і просто чарівній жінці Чулпан Хаматовій - народна артистка святкує свій день народження 1 жовтня.

На честь некруглого ювілею варто згадати трохи про біографію та творчий шлях тієї, яка подарувала нам безліч яскравих ролей і продовжує далі радувати своїми акторськими роботами.

Чулпан Хаматова
Чулпан Хаматова

Народилася майбутня актриса в родині звичайних інженерів, в школі теж багато часу присвячувала фізико-математичним наукам, час від часу відволікаючись на шкільні вистави. Після випуску зі школи дівчина спочатку надійшла в Казанський фінансово-економічний інститут, але точні науки швидко їй набридли. Буквально через рік вона перекладається в Казанський театральний, звідки отримує направлення в ГІТІС – настільки високо оцінили потенціал Чулпан викладачі.

Чулпан Хаматова в кіно
Чулпан Хаматова в кіно

У Москві вона закінчує курс Олексія Бородіна і починає активно підкорювати театральну сцену. Вона регулярно з’являється в спектаклях «Современника», «Театрі націй», Рамте і «Театрі Місяця». Згодом талантом юного обдарування зацікавилися і кінорежисери – так вона почала зніматися в кіно, отримавши популярність після проектом «Гудбай, Ленін!», «Діти Арбата», «Час танцюриста» і «Доктор Живаго». Зараз її фільмографія сповнена десятків кіноробіт. знятих як в Росії, так і за кордоном.

Чулпан Хаматова в кіно
Чулпан Хаматова в кіно

Особисте життя акторки була сповнена інтриг або романів: спочатку вона була одружена з Іваном Волковим, поки пара не прийняла рішення розлучитися в 2002 році, а тепер вона заміжня за Олександром Шейном. У сім’ї виховуються троє дітей.

Будинок Чулпан Хаматової дуже простий і затишний
Будинок Чулпан Хаматової дуже простий і затишний
У дітей - строгий режим дня
У дітей – строгий режим дня

Крім зйомок і театру, Хаматова ще займається благодійністю – як в культурній сфері, так і в соціальній. У партнерстві з Діною Корзун вони відкрили фонд допомоги хворим дітям під назвою «Подаруй життя».

Фонд «Подари жизнь» спас уже сотни детей с раком и другими тяжелыми заболеваниями
Фонд «Подаруй життя» врятував вже сотні дітей з раком та іншими важкими захворюваннями

За свою творчу, культурно-просвітницьку та благодійну діяльність Чулпан не раз отримувала державні і професійні нагороди. В її скарбничці: звання заслуженої артистки Росії, премії «Ніка», «Золота Маска», «Тріумф», «Теффі» і «Золотий орел». Також в 2009 році її оголосили «Персоною року».

Схожі статті

42-річна Лілія Ребрик пригадала, як пройшли її пологи та показала фото з клініки: “Максимально легко”

Лілія Ребрик розсекретила, як пройшли її треті пологи. Телеведуча показала зворушливе фото з пологового будинку, на якому позує разом з коханим чоловіком.

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.