90-річний Григорій Чапкіс поділився новинами з лікарні: “Легені бешкетують, весь час пихають ліками”

Відомий український хореограф Григорій Чапкіс вперше вийшов на зв'язок з шанувальниками після повторної госпіталізації.

Нещодавно 90-річного танцюриста поклали в лікарню з двобічною пневмонією. Звичайно, в нинішніх умовах йому відразу ж провели тест на коронавірус, який показав негативний результат.

Визначити причину запального процесу в легенях виявилося непросто, але довго на лікарняному ліжку Григорій Миколайович не затримався — через півтора тижні хореографа виписали, проте хвороба не відступила. 6 січня героя нашої сьогоднішньої статті знову госпіталізували все з тим же діагнозом — запаленням легенів.

Першим про це повідомив в соціальних мережах син Чапкіса Грег, який проживає в Америці:

“Будь ласка, моліться за мого батька. Він повернувся до лікарні”.

Чапкіс з сином Грегом

Нарешті Григорій особисто прокоментував свій стан виданню “Гордон“. Як виявилося, артиста виписали не до кінця здоровим, а для того, щоб він продовжував лікування вдома, але під наглядом лікаря. Після чергового огляду медики прийняли рішення про негайну госпіталізацію, оскільки пневмонія не відступає.

Григорій Чапкіс на Танцях з зірками

Зараз Чапкіс лежить в київській клініці “Феофанія”, в палаті він один, знаходиться в ізоляції від решти пацієнтів, при цьому Ковіду у нього так і немає — тест знову негативний.

“Температура, пульс, тиск в нормі, а ось легені бешкетують. Весь час пихають мене ліками. Уже сидіти ні на чому — стільки уколів мені роблять”, — розповів танцюрист.

Григорій Чапкіс

Також Григорій Миколайович поскаржився на відсутність апетиту і спраги, але ж води йому потрібно пити багато. Наостанок він подякував усім, хто про нього піклується і турбується:

“Єдине, що мене ще тримає на цій землі — дзвінки друзів і знайомих. Це найкращі ліки”.