Сергій Сосєдов назвав Аллу Пугачову посередньою співачкою і посміявся над Лободою: “Це не мистецтво”

Музичний критик Сергій Сосєдов в черговий раз висловився про творчість Алли Борисівни Пугачової, а також пройшовся своїм професійним поглядом по Світлані Лободі.

Сергій відомий публіці різкими висловлюваннями про найіменитіших зірок естради, навіть незважаючи на їх статус і популярність. Не зраджуючи собі, герой нашої сьогоднішньої статті в рамках інтерв’ю В’ячеславу Манучарову розповів, що думає про нинішню Примадонну.

Для початку Сосєдов зазначив, що критикує її та інших артистів не заради піару, а виключно тому, що вони цього заслуговують:

“Я критикую те, що вимагає критики, так скажімо, вимагає якогось шліфування. Критика — це ж не просто струс повітря або вираз того, що тобі не подобається. Це завжди якийсь розріз, препарування того чи іншого феномена, явища, предмета”.

Сергій Сосєдов та В’ячеслав Манучаров

У відповідь на це Манучаров привів слова гостя про те, що той одного разу назвав Аллу Борисівну посередньою співачкою. Сергій не став сперечатися і пояснив чому:

“Вже немає тієї співачки. Вона була колись. Сьогодні просто є жінка з цим ім’ям і прізвищем. Але, на жаль, те, що вона показує іноді, це, звичайно, не Пугачова. Пугачова — це бренд. Будь-який бренд включає якийсь елемент. Що таке Мерседес? Це емблема в кружечку, трилисник цей. Що таке Ауді? Чотири кільця. Що таке Пугачова? це руде волосся, це балахон, це виплеск, це енергія. Пугачова — це не зовсім якісь прилизані кудельочки, тонкі ніжки і “Я не розумію, де я стою. Чи то я, чи то не я, і не розумію, що і про що співаю”. Це не Пугачова”.

Алла Пугачова

Крім Алли, на цей раз Сосєдов висловився і про Світлану Лободу:

“Ну щось вона дала. Якийсь новий струмінь, нову фарбу. Ну я не можу назвати це мистецтвом. Просто вона знайшла свою фішку, модний звук, вона спіймала тренд. Вона в тренді, вона трендить, від слова “тренд”. Але це не велика співачка. Що у неї, якісь дані, якісь божевільні пісні? Це по-хорошому модна артистка. Але це все мало має відношення до справжнього мистецтва”.

Світлана Лобода

Сергій з сарказмом сказав, що йому хотілося б побачити Лободу на сцені колонного залу Будинку спілок з оркестром або акомпаніатором:

“І от би вона встала б до мікрофона і заспівала. І ось би я на неї подивився, що б вона нам наспівала”, — посміявся Сосєдов.

Сергій Сосєдов

До речі, це вже не перший випад критика в бік Світлани. Раніше він публічно називав її творчість ширвжитком.