Куди подівся гурт “Гринджоли”? Лідер Роман Калин розповів, чим займається нині і з ким співає пісні

2004 року вся країна повторювала як мантру "Разом нас багато, нас не подолати". Гурт "Гринджоли", що виконав цю композицію на Майдані, тут же став шалено популярним. Але останнім часом про хлопців нічого не чути.

На хвилі Помаранчевої революції Greenjolly були відправлені представляти Україну на пісенному конкурсі “Євробачення-2005”. Публіка не оцінила гідно патріотичний настрой, тож хлопці посіли лише 19 місце. До 2010 року підопічні Романа Калина вряди-годи з’являлися на люди і записали два альбоми. Але потім безслідно зникли з орбіти шоубізу.

Роман Калин і Сергій Лазановський створили кліп на пісню Засинає чорний ліс

Роман відкрив завісу таємниці, давши інтерв’ю. Особисто він зайнявся саундпродюсуванням. Сам пише композиції, робить аранжування. А нещодавно разом із Сергієм Лазановським записали дует “Засинає чорний ліс”. Це повстанська пісня УПА, яку хлопці пам’ятають ще з дитинства. Тоді її виконували під гітару.

Робота над піснею

Роман давно мріяв записати цей трек, але все руки не доходили, оскільки були різні інші проєкти. Коли почалася війна, життя на якийсь час завмерло, і нових замовлень не надходило. То він приніс обладнання додому і приступив до здійснення своєї мрії. Та коли справа дійшла до запису голосу, все знову пішло шкереберть. Музиканти написали патріотичні пісні і стали звертатися з проханням зробити запис. Трек “Я хочу додому” від KRIS набрав більше мільйона переглядів на Ютубі.

Якось до студії завітав Lazanovskyi і став вмовляти записати дуетом “Разом нас багато”, але Калин запропонував кращу ідею і показав свої наробки “Лісу”. Тож відразу взялися до роботи, записавши голоси.

Нині Калин проводить на студії по 14 годин на день, записуючи голоси та окремі партії інструментів. Розпад “Гринджолів” не пов’язаний із низькими оцінками європейців, вважає Роман. Скоріше в цю справу вмішалися політичні розбірки. Хотілося займатися музикою в чистому вигляді, а не доводити щось комусь.

Популярне

Схожі статті

Навіть стіл борошном не забруднила. Найпростіше і найшвидше печиво: смачне, розсипчасте. Тісто на кефірі

Печиво - це смачний десерт, який прикрашає будь-який стіл і додає затишку в будь-який вечір. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт на кефірі, після якого навіть стіл залишиться чистим.

Готую так вже багато років: замість набридлих котлет – “Царські пальчики”. Ми всі 17 штук одразу з’їли

Звичайні котлети - це дуже проста і смачна страва, але навіть вони часом набридають. На щастя, існує чудова альтернатива, яка сподобається кожному. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Ідеальна маринована цибуля без оцту. Навіть у вінегрет додаю: тепер за тиждень легко літрова банка “улітає”

Багато хто не любить запаху свіжої цибулі, тому уникає її додавання в салат. Натомість є чудовий вихід отримати вітамінізований заряд без неприємного аромату. Треба цибулю замаринувати.