Яку пенсію отримують Софія Ротару, Ніна Матвієнко і Павло Зібров та який у них стаж: на комуналку вистачає

Професійні артисти як і люди інших професій отримують пенсію. Читайте у нашій статті про розміри пенсій Ніни Матвієнко, Павла Зіброва, Софії Ротару та інших зірок.

Як виявилося, звання народних або заслужених артистів України не дають зіркам практично ніяких привілеїв.

Павло Зібров

Яку пенсію отримує Павло Зібров

Виконавець хіта “Хрещатик” Павло Зібров на великій сцені з 1986 року і до сих пір він продовжує випускати нові пісні. Зі стажем більш ніж 30 років Павло Миколайович отримує офіційну пенсію 5740 гривень, а витрачає на звичайні речі, як і всі пенсіонери — на їжу, одяг, лікарні.

Ніна Матвієнко

Яку пенсію отримує Ніна Матвієнко

Ніна Митрофанівна Матвієнко напрацювала 45 років стажу, але пенсію отримує меншу ніж у Зіброва, тільки 4 тисячі гривень. Артистка витрачає її на проїзд в громадському транспорті, купівлю ліків і навіть в магазин ходить зі своїм пакетом.

Дочка Ніни Матвієнко Тоня поїхала від війни в Великобританію і в інтерв’ю зізнавалася, що готова там заробляти навіть прибираннями, тому що в її сім’ї одні артисти, які зараз не отримують доходів від концертів, бо всі вони благодійні.

Софія Ротару

Яку пенсію отримує Софія Ротару

Український продюсер Володимир Бебешко в YouTube-проекті “Культурна оборона” висловився про пенсію Ротару:

Софія Михайлівна Ротару, вибачаюсь, вона вже бабця, на пенсії мабуть. А пенсія у неї, повірте мені, там така пенсія!

Точну суму Бебешко не назвав, але відомо скільки отримує рідна сестра Софії Лідія Ротару, яка також виступала на сцені до 1990 року і стала заслуженою артисткою, однак залишила кар’єру заради сім’ї. Її пенсія складала 4000 грн, а після смерті чоловіка збільшилася вдвічі і виросла до 8000 гривень.

Іво Бобул

Яку пенсію отримує Іво Бобул

Відомий співак Іво Бобул щомісячно отримує по 6 тисяч гривень від держави, але цього йому вистачає тільки на оплату комунальних послуг.