Олексій Суханов розговорив лідера гурту Scorpions Клауса Майне: співак вражений силою духу українців

Олексій Суханов відбув до Ганновера, щоб поспілкуватися з фронтменом гурту Scorpions Клаусом Майне і поцікавитися його думкою, щодо останніх подій, росіян і українців.

Майже 75-річний рок-музикант виділив на спілкування з блогером одну годину, запросивши його відвідати студію, де “Скорпіонс” записує свої легендарні хіти. Та й у цьому обмеженому проміжку часу артист устиг розповісти чимало.

Концерт Scorpions у Києві у 2017 році

Співак прийшов у великих протисонцевих окулярах і в шкіряній куртці-косусі й сповістив, що це його перше інтерв’ю у цьому році. З перших хвилин Клаус заговорив, який біль відчуває через події у центрі Європи. Німеччина прихистила у себе чимало біженців з України, давши їм можливість перечекати небезпеку, а потім повернутися назад до рідного дому.

Олексій поцікавився, чи винні росіяни в тому, що путінська росія пішла в наступ на сусідню країну. Майне провів паралелі з Другою світовою війною, коли Німеччина загарбала багато країн збройним шляхом. Рядові німці згодом відчували спільну провину за це і довгий час не могли пишатися своєю країною. Провина лежала навіть на тих, хто народився вже після закінчення війни.

Росіяни мають теж розділити провину, адже саме вони підтримували путіна, обираючи його на головний пост. Російських біженців не можна порівнювати з українськими, бо останні втікають від війни, а перші – від мобілізації, вважає німець. Але є й спільна риса, що їх об’єднує – вони всі прагнуть безпеки.

Довгий час Клаус був певен, що росіяни й українці – братні народи. Тому він не може осягнути, як брат може підняти руку на брата. Тепер же, аналізуючи відвідини обох країн із концертами, музикант не певен, що вони надто споріднені. Київ і Львів кардинально відрізняються від російських міст.

Заради українців Клаус Майне переробив слова легендарного хіта

Майне висловив захоплення з приводу відданості українців своїй батьківщині, їх високим рівнем патріотизму і неухильним бажанням боронити рідну землю. Вони ладні віддати життя, аби тільки рідні і їхня країна залишалися вільними.

У 2012 році Клаус саме перебував на гастролях у Харкові, коли надійшла звістка про смерть його мами. За кілька днів її поховали, а Scorpions якраз мав концерт у Львові. То фанати, щоб підтримати чоловіка, тримали в руках банери: “Клаусе, ми з тобою!” Музиканта це було зворушило.

На підтримку мужніх українців Майне навіть переробив слова відомого хіта Wind of Change, де йшлося про прогулянку вздовж москви-ріки, вставивши слова про очікування Україною вітру змін.

Схожі статті

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Найсмачніший і дуже простий супчик з лапшою

Цей домашній суп з куркою та локшиною із задоволенням будуть їсти дорослі та діти. Він виходить дуже смачним, ситним і наваристим, а готується дуже просто.

Ніжний салат з куркою та огірками, який готую не лише на свята: завжди випрошують цей рецепт, а я ділюсь

Салат з куркою та огірками стане чудовою ідеєю для святкового столу. Подавати цю смакоту можна як самостійну страву або як доповнення до гарніру.

39-річна TAYANNA стала завидною нареченою, бо має шматочок землі на Балі: пощастить її новому коханому

TAYANNA завжди мріяла мати власний будиночок біля океану. Три роки тому коханий співачки втілив цю мрію в життя. Щоправда, наполовину – подарував земельну ділянку на Балі.