Український Біллі Мілліган: комік Юрій Великий розповів, як у його голові уживаються Зеленський з Лукашенко

Українська Одеса- це місто, де гумор буквально є культом. Там народилося та зросло чимало видатних гумористів, коміків, пародистів та письменників: Ільф та Петров, Михайло Водяний, Михайло Жванецький, коміки "Маски-шоу". І ось зараз до цієї плеяди додався Юрій Великий.

Артист жартує, що Великий він не через манію величі, а через своє прізвище. Але насправді, його гумор, який з кожною пародією стає буквально народним, здається, і справді робить його великим пародистом. Принаймні, вже зараз  глядачі називають його королем пародії.

Король пародії

Юрій Великий та його персонажі

Політики всіх мастей, перелякані росіяни, які втікають з Криму, загони бабусь, що загрожують Байдену… Сотні облич та характерів якимось чином уживаються в голові артиста. Втім, немає сенсу перелічувати  персонажі, які створив Юрій.

Але є одна роль, до якої артист готувався не один місяць. Це пародія на екс-лідера “Кварталу 95”, сучасного Президента України Володимира Зеленського.

Взагалі перед Юрієм з самого початку стояло питання, чи варто пародіювати Президента України. До того ж для Юрія Зеленський був свого часу творчим наставником, завдяки якому Великий отримав величезний досвід. Коли артист покинув Комедійний дует “Брати Шумахери” і став працювати у студії “Квартал 95” артисту було легко спостерігати за Зеленським- артистом: копіювати його жести, міміку, голос. Тому пародію створити було згодом не складно, а от написати жарти про цю людину виявилось набагато складніше.

І все ж таки, після тривалих сумнівів, Юрій визначився, жартувати потрібно, але не образливо. Для того, щоб зрозуміти наскільки цей жарт є коректним, зі слів артиста, він змушує себе включати свій власний “саморедактор”, або звертатися за критикою до колег та співавторів.

Юрій Великий в ролі чоловіка Олени Зеленської

Чи настільки геніально Великий перетворюється в Володимира Зеленського, дружина останнього не підтверджує, але й не спростовує, а от у нещодавньому інтерв’ю каналу “1+1” артист із задоволенням згадував, що навіть коли він у ролі Зеленського виступає перед військовими, бувають моменти, коли дехто з глядачів з віддалених рядів і справді не одразу розуміє, хто перед ними.