“Мені не вистачає України, Києва та Львова”: Івар Калниньш в інтерв’ю про Зеленського, друзів й “Зимову вишню”

У цю зірку радянського екрана були закохані майже уся жіноча глядацька аудиторія: красивий, інтелігентний, врівноважений. Чоловік, який нібито й з тієї ж країни, але якийсь геть інший. Коротше, біла ворона або свій серед чужих, чужий серед своїх. Тому й приходилося йому грати ролі все більше шпигунів та іноземців.

Івар Калниньш латиський актор театру та кіно нещодавно дав інтерв’ю українській телеведучій Наталі  Мосейчук.  Проукраїнський артист відповів на запитання стосовно його громадської позиції.

Не прийме жодного запрошення

Хоча після 2014 року Івар, не розібравшись у ситуації, їздив з виставами у Крим і навіть був занесений  у базу “Миротворця”,  зараз він категорично проти співробітництва з агресорами. Він розповів, що після того, що росіяни зробили в Україні, він більше ніколи не буде зніматися у російських фільмах, бо не прийме жодного запрошення від росіян.

Згадуючи своє радянське минуле Калниньш підкреслив, що в нього ніколи не було радянських відзнак та нагород. Цього не було не тільки тому, що він за походженням латиш, а тому, що в ньому відчували те, що він не сприймає радянський менталітет. Цікаво що, за його словами, він ніколи не був ні піонером, ні комсомольцем. Так виховувала мати його та його брата, бо материн брат відсидів без провини 11 років у таборах Воркути й повернувся вже зовсім хворим. “Я все життя пам’ятатиме, як мама кричала тоді: “Братику, ти повернувся”,- каже артист.

Колеги

На запитання Наталі, чи знайомий Івар з нашим президентом, той відповів, що хоча особисто вони не знайомі, він все одно дуже радий що його колега став президентом України й згадав, що в них з Зеленським  є ще один колега президент Рональд Рейган, який підняв як економіку країни, так і престиж професії. Від тієї ж величезної трансформації, яка сталася з Зеленським  Калниньш просто у захваті.

“Молодість там залишилась”

Латиський актор Івар Калниньш
Латиський актор Івар Калниньш

Івару було задане також питання стосовно того, чи залишилися в нього друзі у росії. На це питання Івар не захотів відповідати. Сказав із сумом тільки одне: “Молодість частково там залишилась”.

Телеведуча в інтерв’ю не могла оминути тему фільму “Зимова вишня”,  через який Калниньш мав особливу популярність свого часу. “Я там грав принца на білому мерседесі”,- згадує актор й додає, що тоді цензура змусила переробити сценарій, тому що не могла допустити, щоб жінка покинула лицемірного одруженого коханця заради іноземця-капіталіста тому, що той “свій”, радянський.

На завершення інтерв’ю Івар зізнався, що йому дуже не вистачає України, Києва, Львова. Актор сподівається, що все закінчиться добром, а Україні бажає сил та витримки.

Популярне

Схожі статті

Завжди готую цей салат на Великдень: смачний рецепт, який вже став традиційним на моєму столі. Дуже легкий

Цей ситний, ніжний і соковитий салат стане зіркою вашого Великоднього столу. З простих продуктів та без зайвого клопоту виходить справжня смакота.

Такий десерт не знайдеш навіть у ресторанах: шоколадний пиріг з абрикосами. Секрет в особливому тісті

Усі ми любимо випічку. Без смачного шоколадного десерту не можна уявити затишний сімейний вечір. Сьогодні ми підготували простий рецепт шоколадного пирога з абрикосами, який сподобається кожному.

Такого ще не бачила. Готується просто, а дивує навіть професіоналів: рецепт відкритих пельменів на сковороді

Пельмені - це знайома всім, проста і смачна страва. Але навіть їх можна приготувати креативно і незвично. Сьогодні ми підготували рецепт відкритих пельменів у ніжному тісті. Сподобається кожному.