Анна Різатдінова вивезла сина в Іспанію, а сама мріє про повернення до України: “Не хочу жити в Європі”

Щойно почалася повномасштабна війна в Україні, Анна Різатдінова виїхала до Іспанії, рятуючи сина. Але гімнастична Академія потребує постійного перебування керівниці в Києві. Тож доводиться шукати компроміс.

Коли Анна з сином опинилися в Іспанії, Рома частенько цікавився у мами, коли вони повернуться до Києва, де в нього багато друзів й улюблена вихователька у дитсадочку. За півтора року хлопчик потроху адаптувався до нових умов і вже подружитися з іншими однолітками. Тож виривати його назад немає сенсу.

Анна Різатдінова досягла чималих результатів у художній гімнастиці

Олімпійська чемпіонка розповіла Славі Дьоміну, що й сама планувала залишитися жити в Європі, але ніяк не виходить пристосуватися до абсолютно інших умов життя. Проблеми виникають на кожному кроці від оренди житла до виклику лікаря.

Анна Різатдінова з батьком свого сина олігархом Олександром Онищенком

Щоб підписати контракт із власником будинку, від Різатдінової вимагали довести її платоспроможність. Українка пояснювала, що її Академія пів року не працювала, оскільки в країні йде війна, та іспанським клеркам до цього байдуже.

Анна Різатдінова брала участь у Танцях з зірками

Про зміну професії Анна не замислювалася. Вона проводить майстер-класи з гімнастики по всій Європі. Раніше їй пропонували це робити, але спортсменка відмовлялася виїжджати з Києва настільки часто. Нині графік занять розписаний на пів року наперед. Для українських діточок олімпійська чемпіонка робить це безплатно.

На думку Анни, Барселона не найдорожче місто в Європі. Житло можна орендувати за 1000-1200 євро. За дитсадок щомісяця слід сплачувати 400 євро. Продукти в супермаркетах дешевші, ніж у Франції чи Німеччині. Тож можна прожити за €2 тисячі на місяць.

Найбільше в Іспанії Анні бракує спілкування з українськими людьми. Ставлення у Києві один до одного зовсім інше, аніж за кордоном. Попри безсонні ночі через постійні повітряні тривоги, люди здатні вранці прийти в кафе на каву й побажати один одному доброго ранку. З таким у Барселоні ніколи не зіткнешся. Саме тому Різатдінова мріє повернутися жити до України, хоча має чимало цікавих пропозицій на роботу в Європі, в тому числі й від міжнародної Федерації гімнастики.

Популярне

Схожі статті

Як виглядає квартира Ліни Костенко: найвідоміша поетеса України прийняла до себе в гості Віталія Кличка

Ліна Костенко за багато років своєї творчості стала справжньою легендою у світі мистецтва. Нещодавно до неї в гості завітав мер Києва Віталій Кличко. Що ж сталося і до чого тут Валерій Залужний.

Актори “Дизель Шоу” Вікторія Булітко і Євген Сморигін офіційно 9 років разом: важлива дата у пари гумористів

Вікторія Булітко та Євген Сморигін відсвяткували свою творчу річницю. Команді "Дизель Шоу" виповнилося 9 років. Про це актори розповіли в Instagram.

Випросила рецепт у ресторані. Виходить дуже красиво і незвично: куряча грудка в горіховому паніруванні

Смачна і ситна вечеря на всю сім'ю не обов'язково має вимагати безліч інгредієнтів і сил. Сьогодні ми підготували простий рецепт курячої грудки в горіховому паніруванні, який сподобається кожному.