5-річний син 35-річної Олени Шоптенко показує характер у віденському дитсадку: довелося переводити в інший

Хореографиня Олена Шоптенко вважає, що її дитині не місце в країні, де триває війна. Тому відразу після повномасштабного вторгнення вивезла Олексія до Австрії. Як з'ясувалося, адаптуватися до нових умов життя дитині дуже складно.

Австрію для тимчасового місця проживання Олена Шоптенко обрала, оскільки там мешкають її сестри. Щоправда, у родичок надовго не затрималася. Разом із 5-річним синочком найняла житло у Відні.

Маленькому Олексійку виявилося доволі складно пристосуватися до нових закордонних вимог. На заваді стало незнання німецької мови, тому маля часто порушувало усталені правила, просто не розуміючи, що від нього вимагають. Довелося навіть змінити дитячий садочок.

Олена Шоптенко з чоловіком і сином

Учасниця “Танців з зірками” зізналася, що подібні непорозуміння виникають ледь не з кожною українською дитиною, яку відірвали від звичної атмосфери й перенесли в абсолютно інший світ.

Тож частенько мамочкам-біженкам доводиться вислуховувати скарги від керівництва дитячих установ на те, що дитина свариться чи б’ється. Ніхто не робить поступок на пережитий дитиною стрес під час бомбардувань, незнання мови, на абсолютно інший менталітет. Вихователі не зважають, що наші дітки більш активні й експресивніші, ніж австрійські.

Сина Олени Шоптенко відрахували з дитсадка у Відні

Втративши особисту зону комфорту, звісно, діти починають відстоювати власні права, іноді з кулачками. Олені запропонували забрати Олексія з одного дитсадочка. Коли вона привела хлоп’я в інший, відразу попросила розповісти про всі правила виховного закладу, а вона вже, мовляв, передасть малюку рідною мовою і попросить, щоб не порушував.

Повертати сина в Україну знаменитість категорично відмовляється. Коли вона сама приїхала до столиці й побачила, як збивають дрон над будинками, втямила, що син має зростати в безпечних умовах.

Популярне

Схожі статті

54 річна українська Мадонна Ірина Білик не припиняє епатувати публіку: про цікаві факти з життя поп-діви

Чому українську співачку Ірину Білик часто називають українською Мадонною? Мабуть, через те, що вона неймовірно талановита, часто змінює свій імідж, та має величезний вплив на шоу-бізнес.

Запікаю картоплю у маслі, роблю легкий салат і — шикарна вечеря на столі: картопля по-французьки у духовці

Запрошуємо вас відкрити нові смакові горизонти з нашим сьогоднішнім меню вечері, яке складається з найпростіших, доступних, але неперевершених страв.

“Головне, я цього хочу”: дружина Віктора Павліка Репяхова хоче народити доньку, але співак не мотивований

В сімейних планах Віктора Павліка та Каті Репяхової народження доньки могло б виглядати як завершення ідеальної картини. Але, на жаль, не завжди всі мрії легко здійснюються.