Українсько-американський красень: старший син Андрія Шевченка розповів про своє дитинство в Україні

Дитинство первістка Андрія Шевченка минуло далеко за межами України. Та нині Джордану 18 років, і він врешті усвідомив свою національність та спрагу до свободи.

Старший син відомого футболіста Андрія Шевченка нині навчається в США, здобуваючи вищу освіту в Єльському університеті. Джордан зростав в Італії та Англії, тож про Україну мало що знає.

Андрій Шевченко з сином Джорданом

Хоча раніше частенько з татусем навідувався до Києва. Про ці відвідини молодик згадав, даючи інтерв’ю “Голосу Америки”. Звісно, хлопчик знав українською всього декілька слів, тому не міг повною мірою спілкуватися з родичами по татовій лінії. Але щедрі бабусині наїдки пам’ятає й понині. Стільки смачної домашньої їжі Джордану більше ніде не доводилося куштувати.

Джордан Шевченко

Коли родина Шевченків приїжджала до України, то зупинялися або в батьковій квартирі, або у бабусиному будинку. Шевченко-молодший чудово пам’ятає столичні краєвиди. Раніше він не усвідомлював, що є наполовину українцем. Та збройна агресія сусідньої країни відкрила Джордану очі на реальність, що існує довкола.

Андрій Шевченко з сином Джорданом

Молодик почав вивчати мову й історію своїх предків. Оскільки в Єлі не викладають українську мову, довелося брати уроки онлайн у Колумбійському університеті. Тож тепер першокурсник уважно вислуховує лекції професора Тімоті Снайдера.

Джордан уже усвідомив, що зовнішні сили весь час намагаються впливати на свободолюбний народ. Річ Посполита, московія, Османська імперія – всі вони свого часу намагалися підкорити українців своїй волі. Нині ситуація повторюється.

Син легендарного футболіста певен, що українці не здадуться без бою. Сам на своєму місці робить усе можливе, аби допомогти Україні. Разом з іншими студентами займаються волонтерством. В універі на кампусі збирають пожертви, розповідаючи про війну та даруючи за донати маленькі сувенірчики.

Популярне

Схожі статті

Такі часникові пампушки до борщу ви ще не готували: неймовірно пухкі та ароматні. Урвала рецепт у сусідки

Краще тарілочки запашного українського борщу, може бути тільки борщ з часниковими пампушками. Готувати їх просто, а на аромат збігаються навіть сусіди.

Так смачно, що пальчики оближеш: рецепт тонких шоколадних млинців. Не рвуться при смаженні і не засихають

Легко та без зайвого клопоту можна приготувати тонкі шоколадні млинці, які не будуть рватися при смажені. Спробуйте загорнути в них будь-яку начинку та приємно здивуйте вашу родину смаколиками. 

Чоловік відмовляється від іншого сніданку. Але інший і не потрібен, коли є така смакота: омлет на сковороді

Омлет знайомий усім нам як простий і швидкий варіант сніданку. Навіть таку звичну страву можна зробити ще кращою та смачнішою. Сьогодні ми підготували рецепт пишного омлету без молока на сковороді.