Що спільного між політикою та сценою? Артисти-депутати: Злата Огнєвіч, Святослав Вакарчук, Ада Роговцева

Що об'єднує політику та сцену, окрім загальної сфери суспільного життя? Одним із ключових аспектів є їхній величезний вплив на широкі маси громадян.

Велика кількість артистів прямує у політику тому, що як артисти, вони мають здатність вражати, надихати та мобілізувати своїх шанувальників. Ця здатність стає важливою і у політиці, де здібність залучати громадськість та мобілізувати голоси є ключем до успіху.

Злата Огнєвіч, Святослав Вакарчук, Ада Роговцева — ці імена викликають асоціації з мистецтвом і великим публічним впливом. Але, з погляду пересічного глядача чи виборця, вони асоціюються не тільки з творчістю, а й з позитивом.

Така асоціація стає для політичних партій цінним ресурсом. Включення відомих артистів до списків партій має свої вагомі переваги. По-перше, це забезпечує підтримку від їхніх шанувальників, які віддадуть свої голоси за свого улюбленого виконавця. По-друге, присутність в списку зірок збільшує увагу до партії, роблячи її більш привабливою для громадськості.

А от самі артисти часто обирають політичний шлях за покликом серця і згодом розчаровуються у своєму виборі.

Ада Роговцева

Так Ада Роговцева балотувалася у Верховну Раду від Ліберальної партії, мріючи займатися питаннями освіти, культури та сім’ї. Але цього не сталося через те, що партія не подолала чотиривідсотковий бар’єр. Крім того, у 2019 році актриса була довіреною особою Петра Порошенка на виборах Президента.

Зараз Ада Миколаївна запевняє:

“Я, певно, народилася під щасливою зіркою. Вона мене вберегла від парламентського театру”

Святослав Вакарчук та Злата Огнєвіч

Святослав Вакарчук та Злата Огнєвіч у політиці

Лідер гурту “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук двічі ставав депутатом й навіть був Головою партії “Голос”, але це вже у минулому.

“Всі політики цинічні. Вони маніпулюють суспільством, як хірург тілом…”,- пояснив свою позицію Вакарчук.

Злата Огнєвіч також була депутатом від радикальної партії Олега Ляшка, та пропрацювала ним менше ніж рік й, розчарувавшись у політиці, склала свої повноваження. За її словами причиною стали “війни політичних кланів”, “корупція” та “лобістські закони”.

Популярне

Схожі статті

Тамбовський самотній вовк: автор “Кварталу 95” Валерій Жидков показав, як виглядає його нинішня дружина

Валерій Жидков відомий усім під прізвиськом Тамбовський вовк. Його виступи не займають багато часу, але запам'ятовуються і викликають вибух оплесків. Але як же йдуть справи в його особистому житті?

Така капуста смачніша за м’ясо – свекруха навчила готувати просто і бюджетно: кращий рецепт для всієї родини

Приготувати відбивні до родинного столу ви можете без м'яса. Звучить доволі дивно, втім вам точно сподобається такий варіант перекусу або повноцінної вечері.

Колишні Перші леді України: кого вважають найкрасивішою серед них та як виглядають у звичайному житті

За більш як 30 років Незалежності в Україні змінилось 6 президентів. Як виглядають їхні дружини та чим вони займались протягом президентських термінів своїх чоловіків?