Легендарна актриса Ада Роговцева розповіла про свою маму: “Моє життя пройшло під стукіт її хворого серця”

Про життя української гордості Ади Роговцевої хочеться дізнатися якомога більше. Її талант, харизма і безмежна відданість театру і кіно стали синонімами національної культурної спадщини. 

Але, попри свою популярність, Ада Роговцева рідко ділиться особистими історіями, особливо тими, що стосуються її родини. Однак, в одному з інтерв’ю на програмі “Говорить Суханов” вона відверто розповіла про свою матір — жінку, яка пережила неймовірні труднощі й усе життя боролася з серйозними хворобами.

Ада Роговцева розповіла про свою маму. Скриншот фото з Мережі

Родина Роговцевих

Батько, Микола Іванович, закінчив індустріальний та сільськогосподарський інститути, до війни працював в НКВС, а мати, Ганна Митрофанівна Зайковська, за фахом агроном. Вона пережила Голодомор, війну, післявоєнний голод, залишаючись сильною та витривалою жінкою, попри неймовірні труднощі. Її чоловік повернувся з фронту алкоголіком, що болісно позначилося на родині. У цей момент, згадуючи своє дитинство, Ада Миколаївна перехрестилася і тихо прошепотіла: “Пробач, тату”.

Родина Ади Роговцевої була великою, але не всі діти досягли успіху. Двоє дітей її батьків так і не змогли реалізувати себе повною мірою. Лише Ада, третя дитина в родині, стала тією зіркою, яка прославила прізвище Роговцевих на всю Україну.

 Мама — центр всесвіту

Попри численні життєві труднощі, найважчим випробуванням для матері була її хвороба. Вона, після народження у 1937 році Ади, мала комбіновану ваду серця, через що, як пригадує сама актриса:

“Його стукіт був голоснішим за будильник. Так моє життя й пройшло під стукіт її хворого серця”.

Але життя під стукіт цього серця було наповнене любов’ю, підтримкою та незламною волею  — спадок, який легендарна донька пронесла через все своє творче й особисте життя.

У 49 років матір паралізувало — страшний удар, який змінив життя всієї родини. А у 54 роки, серце цієї простої та водночас надзвичайної жінки зупинилося назавжди.

“Несла свій хрест. Отака доля”,- з глибоким сумом завершила розповідь пані Ада.

Популярне

Схожі статті

Як змінювалась MamaRika за час своєї кар’єри – вона ж Настя, вона ж Еріка: з новим ім’ям — новий імідж

Є чимало прикладів, коли зміна імені кардинально впливає на кар'єру артистів. Одним з таких стала Анастасія Кочетова, яку спочатку всі знали як Еріку, а тепер — як епатажну MamaRika.

Вагітна дружина 40-річного Вови Остапчука Катерина назвала його головний недолік: “Може вивести мене з себе”

Володимир Остапчук не так давно відзначив власний ювілей – 40-річчя. З такої нагоди його вагітна дружина вирішила поділитись зізнанням про характер обранця.

Без борошна та цукру: найніжніший яблучний сирник до чаю та кави готую швидко, а “улітає” за одну мить

Ви шукаєте оригінальний  десерт без борошна та зайвого цукру? А ми вже вам його знайшли. Це яблучний сирник. Він настільки ніжний і соковитий, що ідеально поєднується з чашкою чаю чи кави.