Телеведучий з 1+1 Єгор Гордєєв розповів, скільки зараз коштують вишиванки і показав свою: “Дикий капіталізм”

Ведучий шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв показав свою улюблену вишиванку та розповів, скільки зараз коштує традиційний український одяг з вишивкою.

Єгор Гордєєв став першим журналістом в парі з Марічкою Падалко, хто вийшов у прямий ефір вранці 24 лютого 2022 року, коли почалась повномасштабна війна. Крім підтримки глядачів з екранів Єгор активно веде сторінку в Інстаграм-блозі та ділиться своїми роздумами.

На День вишиванки 2023 телеведучий показав свою улюблену вишиту сорочку та розповів про нинішні ціни на подібний одяг:

Код націі у київських і львівських профільних магазинах стартує від 5000 гривень. І це не ручна вишивка. Зрозуміло, що зараз будь-який матеріальний символ ідентифікації не про гроші, а про базову потребу. І регулювати його, як соціальний хліб – безглуздо і дивно. Просто дикий капіталізм – теж код нації. І це треба нормально сприймати

, – написав Єгор.

Єгор Гордєєв
Єгор Гордєєв розповів, скільки зараз коштують вишиванки і показав свою

Він зізнався, що довго не мав вишиванки і шукав привід, щоб її придбати, але в результаті приводу не знадобилось:

Дуже довго у мене не було своєї вишиванки. Я все шукав привід, а потім одного дня просто пішов і купив. Моя вишиванка із символікою розстр*ляного відродження. Це найближча до нас драматична епоха, про яку ми майже нічого не знаємо. Вона перевантажена символами, які актуальні досі

, – розповів Гордєєв.

Хвильки – це від письменника Миколи Хвильового, Лесь Курбас символічно зображений прямими лініями у вигляді березових смужок. Козликів малював на своїх щоках футурист Анатолій Петрицький. Остап Вишня, як не важко здогадатись – вишні. Виноград усоблює Валер’яна Поліщука, який написав альманах “Гроно”. Пташки – це автомобілі Чайка і Волга, які всюди стежили за письменниками і художниками та викрадали їх. А гілочка ялинки – це про Михайла Ялового.

Фанати під фото відмітили, що Єгору дуже пасує ця незвичайна вишиванка, а також похвалили телеведучого за серйозний підхід до таких речей.

Схожі статті

Без духовки та без випічки: дуже смачний торт “Білі ночі”. Люблю його за ніжність і простоту приготування

Шикарний торт можна приготувати навіть без замішування тіста та вмикання духовки. Ніхто ніколи не здогадається, що ви зробили його з печива, витративши не більше 15 хвилин часу.

Позитив потрапив у лікарню та назвав причину, якою виявилася екс-колега Дорофєєва: не один Дантес страждав

Олексій Завгородній показався на лікарняному ліжку під крапельницею. Відомий музикант розповів про своє самопочуття прихильникам в Instagram.

Дізналася рецепт від бабусі. Тепер завжди готую тільки так: рецепт мініатюрних пиріжків із сосисками

Коли залишається небагато тіста, а ще хочеться пиріжків і з цибулею, і з картоплею, та й із сосисками теж, згадайте цей рецепт. Мініатюрні пиріжки одразу з усім сподобаються вам із першої спроби.