“Я життя не підганяла, зупиняла, як могла”: Ада Роговцева розповіла, хто дає їй сили залишатися у вирію життя

Коли життя посилає випробування, не всяка, навіть молода, людина зможе гідно впоратися з ними. Що вже казати про тих, в кого, окрім іншого, ще й вік накладає свій відбиток.

Легенда українського кінематографа Ада Миколаївна Роговцева ніколи не страждала від недоліку уваги та спілкування. Ця дивовижна жінка завжди, немов магнітом, притягує до себе людей різних поколінь та інтересів.

Берегиня

З початку повномасштабного вторгнення цього тяжіння стало набагато більше: будинок актриси перетворився на тривалий час у волонтерський штаб. Сама ж актриса допомагала як словом, так і ділом: когось нагодує, комусь порадить, а когось і благословить. Жінка, яка знає, що таке втратити сина, до кожного воїна ставиться, як до своєї дитини та щиро молиться за кожного.

Але, й кожну втрату вона також тяжко переживає, як от, на приклад, Да Вінчі, з яким була дружна не один день.

Ада Роговцева
Ада Роговцева з Д.Коцюбайло

Коли її питають, чому вона у такому поважному віці не поїхала у більш безпечне місце, актриса відповідає, що не може вона покинути свою доньку Катю, яка теж активно волонтерить. Не може нікуди втекти, коли її онук та зять боронять країну.

Зараз вже ті, для кого вона стала тоді берегинею, допомагають їй, не втрачають такий дорогий серцю зв’язок.

Так що ж змушує цю жінку бути постійно у вирію життя, чи вважає вона себе щасливою від того? Ада Миколаївна каже, що щасливою себе не вважає, бо дуже багато втрат випало на її долю, але це не звільняє її від того, що б бути доброю й уважною до людей. 86–річна жінка, не дивлячись на те, що останній рік змінив її, постарівши на десять років, не втрачає надії на краще та закликає допомагати “тримати навколо себе таку атмосферу, куди б людям хотілося зайти та обігрітися”. “Ця робота душі не повинна припинятися”,- каже мудра актриса і підтверджує це віршами, які вона пише.

Найкращий подарунок

Багато вітань та подарунків отримала вона на свій 86–й День народження, але найкращим подарунком на для Ади Миколаївни став приїзд у відпустку з передової її героїчного онука, її гордості, якого не було поряд аж півтора року.

Онук та донька Ади Роговцевої
Онук та донька Ади Роговцевої

Популярне

Схожі статті

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.