33-річна актриса Наталка Денисенко відстояла битву за борщ у Туреччині: “Попросила викликати шеф-кухаря”

Зірці "Кріпосної" Наталці Денисенко довелося під час відпочинку в Туреччині вступити в битву за борщ, доводячи, що це суто українська страва.

Допоки чоловік Наталки Денисенко Андрій Федінчик відстоює право України на існування на лінії фронту, дружина всіляко допомагає просувати українські наративи у глибокому тилу. Так, їй довелося провести культурний бій за національну страву.

Наприкінці липня актриса з сином, перебуваючи в Туреччині, дала урок української історії прямо в ресторані. Привід був суттєвий. У меню Наталка побачила поряд зі словом “borshch” приписочку “soupe russe”. Це настільки обурило українку, що вона зажадала зустрічі з шеф-кухарем.

Наталка Денисенко довела туркам, що борщ український

Денисенко розповіла чоловіку про війну, яку веде росія проти України, про те, що орки намагаються відібрати нашу землю. А ще вони наклали оком на нашу культуру і навіть на кулінарію.

Насправді ж борщ для українців є сакральною стравою. Завдяки зусиллям Євгена Клопотенка вдалося добитися, що ЮНЕСКО внесла цей наїдок у список нематеріальної спадщини України. Турок уважно вислухав і пообіцяв внести виправлення у меню.

Щасливу родину розлучила війна

Розповідаючи про цей інцидент, Наталка закликала земляків завжди пояснювати іноземцям нашу ідентичність і відмінність від росіян.

Зустріч із чоловіком

Та трапляються в житті знаменитості й більш приємні моменти. Молодичка не побоялася відвідати прифронтову територію, щоб зустріти свого благовірного, який нині служить у лавах ЗСУ.

На фронтовому побаченні з чоловіком

Побачення відбулося у військово-польових умовах – в автівці. Андрію якимсь чином вдалося дістати для коханої дружини великий букет білих троянд. Подібна зустріч надзвичайно розчулила підписників Інстаграм-сторінки Наталки.

Популярне

Схожі статті

Куди поділась улюблениця Оксани Байрак та акторка в минулому Анастасія Зюркалова: тепер офіціантка у Канаді

Як відомо, доля — мінлива леді, що грає людиною завжди. Ось і улюбленицю режисерки жіночих серіалів Оксани Байрак Анастасію Зюркалову вона не оминула своїми "американськими гірками".

Печиво “Пташине гніздо” на Великдень готую кожен рік: у захваті не лише діти, а й всі, хто спробував хоч раз

Печиво "Пташине гніздо" на Великдень — звучить захопливо! Ця святкова випічка є справжнім втіленням креативності та новаторства в кулінарному світі.

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.